Revive Podcast: vooruitblikken op Pinksterconferentie op kantoor stichting Opwekking

Verslaggever Rob Veenstra bezocht het kantoor van stichting Opwekking om vooruit te blikken op een bijzondere versie van de Pinksterconferentie, die wegens de coronamaatrdegelen digitaal is. Hij spreekt daar met operationeel directeur Carlino Bus. “Mijn grote verlangen is dat mensen in hun woonkamers worden aangeraakt door de Heilige Geest. Dat is zo kostbaar”, zegt Carlino. In dit interview bespreken ze de ins en outs van deze digitale versie van de Pinksterconferentie.

Normaal gesproken zou het kantoor van stichting Opwekking leeg zijn, omdat iedereen dan bij de opbouw van de conferentie is in Biddinghuizen. Dit jaar is dat geheel anders, zegt Carlino.

“Omdat het online is, zijn we dit jaar nog wel massaal op kantoor. We zijn druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten en veel dingen af te stemmen. Dat geeft energie”, vertelt hij.

Divers en creatief
Carlino legt uit hoe het weekend eruit komt te zien. “De conferentie is digitaal en loopt van vrijdagavond tot en met maandag. We hebben het samengesteld met partnerorganisaties. We hebben ook de tenten weer dit jaar, zoals de ‘jongerentent’, de ‘volwassenen’, de ‘bijzondere mensen tent’. Vanuit al deze tenten, zullen diensten gehouden worden die je live kunt zien op samenkerksamensterk.nl Groot Nieuws Radio, Family7 en de EO doen ook live verslag. Ook seculiere media zoals de NOS hebben het al opgepikt. Het is heel divers en creatief, waarbij we ook seminars hebben.”

“We hebben dezelfde kleur en we wijzen uiteraard weer naar de Heere Jezus en we staan stil bij de werking van de Heilige Geest in onze levens.”

Volgens Carlino is het inhoudelijk hetzelfde als in eerdere jaren. “We hebben dezelfde kleur en we wijzen uiteraard weer naar de Heere Jezus en we staan stil bij de werking van de Heilige Geest in onze levens.”

Opwekking is een familie, vertelt Carlino, en dat aspect zal ook blijven, zegt hij. “Je ziet wel dat mensen elkaar missen, waaruit weer blijkt hoe sterk de verbondenheid is. Het is jammer dat we elkaar niet gaan ontmoeten. Maar God maakt ons een, Hij verbindt ons ook in de huiskamers met elkaar. Dat is heel mooi.”

Vijftigste editie
Dit jaar zou de vijftigste Pinksterconferentie gehouden worden. Maar Carlino vertelt in de Podcast dat ze het jubileum dit jaar niet vieren. Juist omdat het gedragen wordt met veel andere organisaties, is dit een ander type conferentie dan de reguliere versie. “Dit is een nieuw initiatief, met meer partners. We rekenen het daarom niet als de vijftigste editie. Die bewaren we nog even.”

“Jezus ging naar de Vader en stuurde een Trooster. Dat is de Heilige Geest. De Geest wil je helemaal vervullen.”

Carlino Bus vertelt wat hij verwacht van deze conferentie. “Ik verwacht dat God mensen aanraakt en doopt in de Heilige Geest. Waar wij moeite hebben met de omschakeling, is God niet verrast. Het is machtige dat Hij ook in de woonkamers bij mensen binnen kan komen.”

“Jezus ging naar de Vader en stuurde een Trooster. Dat is de Heilige Geest. De Geest wil je helemaal vervullen. Hij kan je zo sterk vervullen, dat je niet meer eenzaam bent! Zijn nabijheid is enorm kostbaar.”

Beluister de podcast om de hele reportage te horen!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen