Richt je ogen op God en vertrouw op Hem

Gillian Cameron deelt een bemoedigende boodschap voor iedereen om te allen tijde op God te vertrouwen. Ze verwees naar het verhaal van de twaalf verspieders en hoe Jozua en Kaleb in die tijd op de Heer vertrouwden. Toen Mozes de Israëlieten terug leidde naar Kanaän, stuurde hij twaalf verspieders om het land te overzien.

Toen ze terugkwamen, deelden ze Mozes mee dat het land een mooi land was en dat de vruchten ervan goed waren. Tien van die verspieders waarschuwden Mozes echter voor de omvang van de mensen in dat land. Ze zeiden zelfs dat ze allemaal konden worden gedood als ze zouden proberen het land in te nemen.

Slechts twee van die verspieders stelden hun geloof en vertrouwen in de Heer. Ze vertelden de mensen dat ze het land gemakkelijk konden innemen, omdat de Heer met hen was. De mensen geloofden niet in hun boodschap.

Vandaag de dag is dit verhaal nog steeds waar. Veel mensen geloven niet in de boodschappen van God en vertrouwen Hem niet. Wij als christenen zijn met meer dan twee personen. Als we een goed verslag zouden geven van wat het is om op God te vertrouwen, als we een goed verslag zouden geven van wat de Heer op aarde doet… misschien gaan er dingen in ons land veranderen.”

Richt je ogen op God
Terwijl we het pad volgen waar God ons op leidt, hebben we soms de neiging om ons zorgen te maken over de dingen die ons in de weg staan. We hebben de neiging om vooruit te kijken en ons op alle moeilijkheden te richten, ook al heeft God onze bestemming al bepaald.

 “We hebben ons leven overgegeven aan de heerschappij van Christus en Hij zit op de bestuurdersstoel, maar we hebben het zo druk met tegen onszelf praten in onze gedachten en twijfel, omdat we naar de omstandigheden kijken.

Maar God zal regen zenden wanneer we regen nodig hebben, Hij zal voorziening geven wanneer we de voorziening nodig hebben.” God heeft elke overwinning al voor ons behaald, we moeten Hem alleen onder alle omstandigheden vertrouwen. “Hij is degene die voor ons zorgt, Hij is altijd bij ons. We kunnen onze ogen dus op Hem richten en Hem vertrouwen.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen