Amsterdamse kerk zendt hele week evangelisten uit op straat: “Mensen maken het tot een levensstijl”

River Church in Amsterdam zendt vanaf dinsdag de hele week tientallen evangelisten de straat op om niet-gelovigen te bereiken met het evangelie. Met de speciale Missie Amsterdam-school traint de kerk gelovigen om vrijmoedig het evangelie te delen. Het is het derde jaar op rij dat River deze school houdt. “Het mooie is dat we talloze getuigenissen hebben van mensen die evangelisatie na zo’n week tot levensstijl hebben gemaakt”, vertelt organisator, pastor David Gasser van River Church.

Hij vertelt over het idee achter Missie Amsterdam. “In 2018 zijn we hiermee begonnen. We willen mensen trainen, bekrachtigen en activeren om de straat op te gaan en mensen tot Jezus te leiden. Het is zo belangrijk dat mensen de bewogenheid van God voelen en dat uitdelen op straat.”

“We willen mensen trainen, bekrachtigen en activeren om de straat op te gaan en mensen tot Jezus te leiden.”

“Het is mooi dat hele gewone mensen naar de school komen en zien hoe God tijdens de ochtendsessies een sterk werk ín hen doet, en tijdens de evangelisatie in de middag een sterk werk dóór hen doet. Je hoeft niet een grote evangelist te zijn, iedereen kan mensen tot Jezus leiden. Je moet gewoon een stap zetten.”

Doorbraak
“Ik weet nog dat er een pastor naar de school kwam die al jaren in de bediening zat, maar weinig ervaring had met het winnen van zielen op straat. Hij had er zo’n verlangen naar om mensen voor Jezus te winnen. Tijdens de week vloog er echt een vonk over en hij zag een doorbraak in zijn leven. De laatste dag kwam hij met tranen in zijn ogen naar me toe en zei: ‘Ik heb vandaag meer dan twintig mensen tot Jezus mogen leiden.’”

“Je hoeft niet een grote evangelist te zijn, iedereen kan mensen tot Jezus leiden.”

De school biedt ook een methode aan, waarmee je door Bijbelteksten heen het evangelie tot mensen predikt, waarna ze de mogelijkheid hebben om Jezus aan te nemen. “Het evangelie is zo krachtig! Als we dat prediken, dan zijn we een kanaal waardoor de Heilige Geest krachtig kan bewegen. Hij doet dat door iedereen.” 

Programma
Het programma loopt van dinsdag tot zaterdag en bevat veel onderwijs, ‘impartatie’, gebed en bekrachtiging om in de middag de straat op te gaan. “Het is de bedoeling dat als de school eindigt, dat mensen door kunnen gaan met mensen tot Jezus te leiden. Bijvoorbeeld als ze de week erop weer op hun werk komen, of wanneer ze niet-gelovige vrienden ontmoeten.”

“Vorig jaar was er een vrouw uit Utrecht die heel enthousiast geworden is om mensen tot Jezus te leiden. Sindsdien bidt ze zeer regelmatig voor mensen op straat.”

“We verwachten zo’n 25 mensen die fulltime de school gaan doen. Ze zullen dagelijks zielen gaan winnen of bidden voor genezing. Het mooie is als je met een grote groep gaat, dat veel mensen die je aanspreekt zeggen: ‘Je vriend sprak al tegen mij.’”

Blijvende vrucht
David vertelt getuigenissen over de blijvende vrucht die hij als gevolg van de acties ziet. “Vorig jaar was er een vrouw uit Utrecht die heel enthousiast geworden is om mensen tot Jezus te leiden. Sindsdien bidt ze zeer regelmatig voor mensen op straat. Ook de pastor die ik net noemde, is niet meer gestopt met evangeliseren. Dat geldt trouwens voor heel veel mensen. Ook iemand uit Londen die daar begonnen is om groepen te trainen en hen te bereiken met het evangelie.”

“Ik sprak iemand aan in de Albert Heijn en die persoon komt nu elke week naar de kerk.”

“Ik merk zelf ook hoeveel impact het heeft. Ik sprak iemand aan in de Albert Heijn en die persoon komt nu elke week naar de kerk. Het is zó’n grote vreugde om mensen tot Jezus te leiden. Het is fantastisch!”

We zullen je deze hele week op de hoogte houden van wat God door deze school heen doet.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen