Robby Dawkins pleit voor aanhoudend gebed voor Afghaanse christenen: “ISIS dwingt christenen voor hen te vechten”

“Ik wil dat jullie bidden. We horen van verschillende christelijke groepen die we helpen het land uit te komen, dat ISIS optrekt. Ze zijn op zoek naar christenen en willen hen dwingen voor ISIS te vechten. Het is een zeer cruciale en ernstige situatie.” Dat deelde Robby Dawkins gisteren in een video op Facebook. Hij is op dit moment in Qatar om christenen in Afghanistan te helpen het land uit te komen.

Honger
Hij vervolgt zijn gebedsoproep: “Bid ook voor de vele mensen die geen eten kunnen kopen. Er zijn hier christenen die sterven van de honger, omdat ze niet aan eten kunnen komen. Toen de Taliban de macht overnam, namen ze ook de voedselvoorziening over.

Ze namen boerderijen over en joegen iedereen daar weg. Daarna dreven ze de prijzen op, zodat de Afghanen het zich nu niet eens meer kunnen veroorloven eten te kopen. Er zijn dus veel gelovigen die het op dit moment echt heel moeilijk hebben. Bid alsjeblieft voor hen.”

Grenzen gesloten
Daarna deelt hij dat door heel Kabul verschillende groepen christenen zich schuilhouden. “Ze moeten bij de grenzen zien te komen, maar veel grenzen zijn al gesloten. Bid dat we onze mensen veilig naar omringende landen kunnen krijgen die nog voor hen openstaan. Dat zijn nog maar enkele landen, maar blijf alsjeblieft bidden.”

Blijf bidden
“Voor zover ik weet, is het niet in het nieuws dat ISIS optrekt en christenen dwingt voor hen te vechten. De christenen hier houden vast aan hun geloof. Blijf voor hen bidden dat ze staande zullen blijven en niet zullen toegeven. God zegene jullie allemaal”, besluit Dawkins zijn video. “Bedankt dat jullie ons hierin bijstaan.”

Bekijk hier de video.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen