Robert bidt voor polsen van eigenaar sushi-restaurant en krijgt gratis sushi (en heeft meer getuigenissen)

De getuigenissen in dit artikel zijn allemaal voor en door Jezus. Persoonlijk vind ik, Robert van Loenen (pastor Heart to heart Utrecht) het nog vaak heel spannend om uit te stappen en voor mensen in het openbaar te bidden. Maar telkens geeft de Heilige Geest me de vrijmoedigheid en kracht om het toch weer te doen. Dit is omdat ik weet dat het niet mijn werk is maar Zijn werk door mij heen! In dit artikel deel ik wat getuigenissen over wat ik met de Heer mag meemaken.

Woensdagochtend ontving ik een woord van kennis over ‘polsen’. Later die dag ging ik een bestelling ophalen bij een sushi restaurant. Hier ontmoette ik de persoon waarvoor dit woord bedoeld was. Toen ik bij het restaurant aankwam zag ik een Arabische man die een verband had om één van zijn polsen. Ik vroeg aan de man of ik voor zijn pols mocht bidden.

De man vond dit goed. Na twee keer bidden gaf de man aan dat zijn pols veel beter aanvoelde en haalde het verband van zijn pols. De man begon te vertellen dat hij ook pijn had in zijn andere pols. Na ook te hebben gebeden voor zijn andere pols, gaf de man ook weer aan dat zijn pols veel beter aanvoelde.

Isa
Vervolgens legde ik uit dat Isa ‘Jezus’ meer dan een profeet is, dat Zijn graf leeg is omdat Jezus leeft en dat je een relatie met Hem kan hebben. De man vroeg of Jezus ook migraine/hoofdpijn kon genezen, waarop ik zei ‘natuurlijk’. De man vroeg mijn nummer en legde uit dat zijn vrouw hier veel last van heeft.

Ik gaf aan dat hij mij kon bellen en dat ik graag een keer langs kom om te bidden. Hij was erg dankbaar en gaf een hele box gratis sushi mee naast onze eigen bestelling. Glory to Jesus!

Getuigenissen
Ik wil jullie deze getuigenis delen omdat ik geloof dat we als christenen geroepen zijn om een getuige van Jezus te zijn overal waar we komen. Overal waar Jezus liep bracht Jezus het Koninkrijk. De Bijbel leert ons in 1 John 4:17: ‘Zoals Hij is, zo zijn wij ook in deze wereld.’ Wat deed Jezus en leerde hij ook zijn discipelen lezen we bijvoorbeeld in Mattheus 10:7,8: ‘En als u op weg gaat, genees de zieken, reinig de melaatsen, wek doden op, drijf demonen uit. U hebt het voor niets ontvangen, geef het voor niets.’ Als we Zijn discipelen zijn, zijn we getuigen dat Hij vandaag de dag leeft en dus is het zo belangrijk dat we getuigen over Degene die ons levend heeft gemaakt! Het is een levensstijl waar ik samen met mijn vrouw Joline steeds meer in mag groeien. Enkele getuigenissen wat we zoal meemaken zijn:

  • Een keer liep ik tijdens een outreach een kebabzaak binnen en ervoer dat de Heilige Geest zei dat de man achter de toonbank last van zijn rug had. Dit klopte en ik mocht voor hem bidden. Jezus raakte hem aan en alle pijn verliet zijn rug. De man was al christen en was erg bemoedigd.
  • Joline liep een keer een jonge vrouw tegen het lijf die met een rollator liep. Ze heeft toen voor haar gebeden en getuigd over Gods goedheid. De vrouw gaf aan vroeger weleens een kerk te hebben bezocht, maar dat ze nu meer spiritueel geworden was. Later kwam ze Joline weer tegen en vertelde haar enthousiast dat ze ook tot geloof was gekomen! Ze gaf aan dat Joline haar had aangesproken en voor haar had gebeden had bijgedragen aan haar keuze voor Jezus. Ze vertelde dat ze nu ook het verlangen heeft om mensen op straat aan te spreken en te getuigen over Jezus! 
  • Ook heb ik mogen zien hoe Jezus een collega op mijn werk aanraakte en zij tot geloof in Jezus kwam. Later kreeg ik van de HG een openbaring en deelde dit met haar, we baden en de collega werd tijdens het gebed volledig genezen van al haar rugklachten. 

Dit zijn verschillende getuigenissen hoe Jezus door ons heen wil werken. Twee eerdere artikelen van getuigenissen van ons kun je ook vinden op revive.nl. 

Door Jezus
Deze getuigenissen zijn allemaal door Jezus. Vaak vind ik het persoonlijk nog heel spannend om uit te stappen en voor mensen in het openbaar te bidden. Maar telkens geeft de Heilige Geest me de vrijmoedigheid en kracht om het toch weer te doen omdat ik weet dat het niet mijn werk is maar Zijn werk door mij heen!

Mijn verlangen is dat we beseffen dat we niet alleen op zondagen naar de kerk gaan maar dat zondag naar de kerk gaan betekent dat we worden bemoedigd om de hele week door kerk zijn. Net zoals we niet af en toe is op een outreach of evangelisatieactie gaan en ‘weer even getuigd hebben’. Als het goed is worden we juist bemoedigd door outreaches om dit tot een levensstijl te maken.

Op donderdagavonden is er een appgroep aangemaakt dat heet ‘Utrecht voor Jezus’, hier komen verschillende mensen bij elkaar, uit verschillende kerken in Utrecht. Ze zijn allen gepassioneerd over Jezus en om over Hem te getuigen. Het is ieders verlangen om de krachten te bundelen en samen in onze liefde voor Jezus de oogst binnen te halen. Mocht je in Utrecht wonen en/of omstreken voel je vrij om contact op te nemen om een keer mee te gaan. Mijn mailadres is hearttoheartutrecht@hotmail.com

Wil je meer weten over Heart to heart, hier vind je hun website: https://heart2heartchurch.nl/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen