Ruben Flach over Pinksterconferentie: “We kunnen meer mensen dan ooit bereiken”

Directeur van stichting Opwekking Ruben Flach vertelt in gesprek met Christen Unie-voorman Gert-Jan Segers dat hij een groot geloof heeft voor de digitale Pinksterconferentie die vrijdag begint. “Het is jammer dat de Pinksterconferentie niet fysiek gehouden kan worden, maar de kans is wel groot dat we nóg meer mensen bereiken nu het digitaal is.”

Dit jaar zou de vijftigste editie zijn van de Pinksterconferentie. Flach trekt een parallel met de Bijbel. “In het Oude Testament was het elke vijftig jaar een jubeljaar. In dat jaar lag de grond braak en moest je alles van God verwachten. Het lijkt er voor ons ook sterk op dat we dit jaar hetzelfde meemaken.”

Rust bewaren
Flach vertelt hoe het nieuws dat de Pinksterconferentie in klassieke vorm niet door kon gaan, bij hem binnenkwam. “We hebben als team wel even gepraat, hoe dit nieuws bij ons binnenkomt. Je denkt ook na over de 2.500 vrijwilligers, waarvan er velen al lange tijd met de conferentie bezig zijn.”

“Tegelijkertijd ben ik wel iemand die de rust probeert te bewaren. Ik zie het ook in bredere zin, zoveel mensen worden door deze crisis getroffen.”

“Tegelijkertijd ben ik wel iemand die de rust probeert te bewaren. Ik zie het ook in bredere zin, zoveel mensen worden door deze crisis getroffen. Vaak nog veel erger dan wij. Dan lukt het mij niet om alleen maar te focussen op mijn eigen nood. Het glas is bij ons halfvol.”

Flach vertelt tegen Segers dat een journalist hem vroeg waar hij van zou dromen, als hij zou mogen dromen. “Toen zei ik: ‘Dan droom ik van de grootste digitale Pinksterconferentie ooit. Dat werd een krantenkop. Toen was het alsof God zei: ‘Het staat nu toch al in de krant, ga het dan nu maar doen.'”

Klik hier om de video te bekijken

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen