Russische Larissa vraagt om gebed: ”Ik schaam mij bijna om het te vragen”

Bron: Camazending.
Een Russische vriendin vraagt – bezwaard en beschaamd – dringend om gebed. Voor haar oom en zijn gezin in Oekraïne. Voor haar ouders in Rusland: ‘They are frightened.’

Zelf woont Larissa* momenteel in Italië vanwege haar werk. Tot nu lukt het nog om contact te houden met zowel haar ouders in Rusland als met haar familie in Oekraïne. De zorgen zijn groot, aan weerszijden van de grens. Vanwege de dreiging, de inperking van vrijheden, de economische situatie en een mogelijk verdere escalatie van de oorlog. Wat zijn de gevolgen voor haar familie in Rusland? Wat staat haar familie in Oekraïne nog te wachten?

‘’Ik voel me bezwaard en ik schaam me zelfs om op dit moment gebed te vragen voor m’n familie in rusland.’’

Larissa: ”Ik voel me bezwaard en ik schaam me zelfs om op dit moment gebed te vragen voor m’n familie in Rusland. Zij worden immers (nog) niet gebombardeerd. Maar er is geen toekomst voor de Russen, geen vrijheid voor het volk. Nu worden ze compleet geëlimineerd en steeds meer buitengesloten van de samenleving. Erg pijnlijk.”

In haar kerk in Italië werd zondag krachtig en vurig gebeden. Voor Larissa in Italië, voor haar ouders in Rusland én voor haar familie in Oekraïne. Larissa: ”Ondanks alles voel ik me ontzettend gezegend, omdat ik Jezus ken en een geweldige familie van medegelovigen om me heen heb. In Italië, maar ook op andere plekken waar wordt meegeleefd en meegebeden. God is onze kracht en het is zo ongelooflijk bemoedigend dat zoveel mensen op deze manier betrokken zijn.’’

”Ondanks alles voel ik me ontzettend gezegend. Overal wordt meegeleefd en meegebeden.”

Oproep CAMA: Laten we bidden, voor de Oekraïners én voor de Russen. Rusland zit vol gewone mensen, die deze oorlog niet willen en ook nooit gewild hebben. Mensen die jarenlang geïndoctrineerd zijn in een land waar fundamentele vrijheden steeds meet onder druk zijn komen te staan. Waar onafhankelijke media en maatschappelijke organisaties steeds verder buitenspel zijn gezet. Waar politieke tegenstanders van het regime op valse aanklachten worden vervolgd en waar van onafhankelijke rechtspraak geen sprake meer is. Laten we de Russen niet vergeten.

* Wegens privacy redenen niet haar echte naam.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen