Ruud Vlastuin werd na gebed bevrijd van dyslexie: “Ineens kon ik vloeiend lezen”

Ruud Vlastuin heeft al zijn hele leven last van ernstige dyslexie. Als hij een lang appberichtje kreeg, moest hij zelfs aan zijn moeder vragen wat er stond. Totdat er voor gebeden werd tijdens de huissamenkomst. “Toen ik na het gebed meekeek met de regels van een lied, kon ik ineens alles lezen. Echt een groot wonder.”

Ruud vertelt. “Nederlands is mijn derde taal, omdat we tien jaar in Noorwegen gewoond hebben. Dus dat was lastig. Daarnaast was lezen voor mij sowieso erg lastig. Als ik las zag ik letters bewegen en klopten zinnen niet. De woorden stonden op de verkeerde plek. Als ik een lang appberichtje kreeg in een groepsapp, had ik mijn moeder nodig om uit te leggen wat daar stond. Ik snapte er namelijk niets van.”

“Ik kon wel lezen, maar ik moest steeds teruggaan om te lezen wat er stond, ik kon meestal niet bevatten wat er stond.”

“Ik kon wel lezen, maar ik moest steeds teruggaan om te lezen wat er stond, ik kon meestal niet bevatten wat er stond. Diagrammen en tabellen waren al helemaal hopeloos voor mij. Dit was zeker een soort handicap, want ik had er altijd last van in het dagelijkse leven. Het had ook een negatief effect op mijn schoolprestaties: het leren kostte veel extra tijd. Ik zit nu in het examenjaar van de mavo, maar zonder problemen met Nederlands had ik op havo gezeten. Ik wil opticien worden, dus lezen is heel belangrijk in mijn leven.”

Bidden
Ruud vertelt dat er eerder al een man in de kerk werd bevrijd van dyslexie, waarna ze al eerder zeiden: ‘Ruud, jij bent de volgende.’ “Tijdens het zingen in de dienst raakte ik echter geïrriteerd omdat ik de regels op het blaadje niet kon lezen. Toen vroeg een vrouw: zal ik voor je bidden?”

“Toen legde ze me de handen op en toen gebeurde er iets. Ik ging lezen en bij de derde regel was het in één klap veranderd. Ik las verder en ik begon ineens luid te lachen, ik lag in een deuk. God genas me van dyslexie. Wat geweldig! Ik heb hier mijn hele leven mee te maken en in één klap was het weg.”

Anders
Sindsdien is het allemaal anders. “Ik lees weer prima vanaf dat moment. Elke keer als ik lees, ben ik weer verbaasd. De letters staan op de goede plek en alles gaat een stuk makkelijker.”

“Voor mijn werk moet ik artikelcodes invoeren en dat gaat nu heel makkelijk, ik doe het in een hoog tempo.”

“Voor mijn werk moet ik artikelcodes invoeren en dat gaat nu heel makkelijk, ik doe het in een hoog tempo. Op school werk ik sneller en ik kan ineens heel makkelijk Bijbellezen. Normaal kon ik echt niet in de Bijbel lezen, maar nu volg ik een leesplan en ik heb me eerder dit jaar ook laten dopen. Dit is mijn beste jaar ooit!”

“Ik heb het de leraar Nederlands nog niet verteld, maar hij was wel verbaasd dat ik laatst zo snel klaar was. Dat was hij niet gewend.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen