Samenkomst Nunspeet: hoe mensen van alle denominaties werden aangeraakt door de Heilige Geest

Bij het openlucht-event ‘Opdat zij allen één zijn’ kwamen afgelopen weekend honderden mensen samen vanuit alle denominaties. In onderlinge eensgezindheid God zoeken, was het doel van de avond. Diverse mensen uit verschillende kerken kregen voor het eerst een aanraking met de Heilige Geest, na krachtige aanbidding en een woord van dominee Gerrit Vreugdenhil en pastor Matthew Helland.

We zetten wat getuigenissen van de organisatie op een rij:

-Er was een jonge vrouw die lid is van de gereformeerde gemeente die dit stuurde naar ons :
‘We vonden het een heerlijke avond, Gods aanwezigheid mogen ervaren.’

-Er was een jong stel, die best kritisch waren. Aan het einde van de avond kwam een van de mensen van het gebedsteam naar hen toe. Hij had een woord voor dit stel. Hij sprak woorden uit over de situatie waar zij op dit moment in zitten, dit raakte hen en ze gingen gezegend naar huis.

-Mensen werden aangemoedigd om te gaan luisteren naar Gods stem. Wij voeren vaak een monoloog met God. Maar Hij verlangt naar de dialoog.

-Een jonge man deelde dat hij best nog wel worstelde met zijn identiteit in Christus. Hij werd geraakt door de woorden van Matt Helland: je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt gedaan, no longer a slave to fear, I am a child of God

-Een jonge vrouw droeg haar baby bij zich en tijdens de woorden van Matt kreeg broeder Gerrit Vreugdenhil een indruk over deze vrouw. Dat ze een verlangen heeft naar meer Gods stem te verstaan, en dat God dat gaat geven. Dit klopte inderdaad deze jonge vrouw verlangt ernaar om meer en meer Gods stem te verstaan in haar leven.

Bekijk hier de aftermovie:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen