Satanist ontmoet Jezus na gebed moeder

Voordat Brian Jezus ontmoette, leefde hij 33 jaar met de pijn van fysiek en emotioneel misbruik door zijn vader. Als kind groeide hij al op met een diepe haat in zijn hart. Hij begon zichzelf het meest van iedereen te haten. Uiteindelijk leidde de emotionele pijn hem tot drugsverslaving. Maar zijn moeder, Dorothy, gaf nooit op.

“Het ene na het andere incident vond plaats”, zegt ze. “Ik deed mijn best, maar het was moeilijk.” Brian was niet van plan te veranderen en bleef drugs gebruiken. Toen hij 18 jaar was en zijn ouders scheidden, kreeg hij een gevangenisstraf van tien jaar. Zijn misdaad: stelen uit meer dan 200 huizen en het neerschieten en bijna doden van een man met wie zijn vriendin was vreemdgegaan.

“Ik moest voor hem bidden. Dat was het enige dat me erdoor zou helpen.”

Het was zijn eigen moeder die hem aangaf bij de politie. “Op dat punt had ik besloten dat er niets meer was dat ik voor hem kon doen. Ik moest voor hem bidden. Dat was het enige dat me erdoor zou helpen”, vertelt Dorothy in tranen.

Satanisme
In de gevangenis kwam Brian in aanraking met het satanisme en besloot satanist te worden. “Het aanroepen van machten in de demonische wereld en het zien van de angst in de ogen van mensen – zelfs bewakers – die wisten waar ik me mee bezig hield voedde mijn ego”, herinnert hij zich.

Enige jaren lang bracht Brian zijn leven dan weer binnen en dan weer buiten de gevangenis door. Maar zijn moeder hield nooit op voor hem te bidden. Toen Brian rond de veertig jaar oud was, verloor hij alle hoop en wilde hij eigenlijk niet meer leven. Hij besloot toen een christelijk afkickprogramma voor drugs en alcohol te volgen. Doordat hij daar de Bijbel begon te lezen, begonnen de bijbelse waarheden hem al te veranderen en door te dringen in zijn hart.

Ontmoeting
Kort nadat hij het satanisme vaarwel zei, ontmoette Jezus Brian in een gevangeniscel. Hij ontmoette Brian toen die op zijn slechtst was en toonde hem liefde. Het was een bijzondere ontmoeting voor Brian met God.

Vandaag de dag is Brian voorganger, een goede vader en een liefhebbende echtgenoot.

God is trouw aan Zijn Woord dat niets ons kan scheiden van Zijn liefde. Gods liefde faalt nooit. Hoe ver we ook van Hem zijn verwijderd, Hij blijft altijd naar ons toekomen. Hij wacht eenvoudigweg tot wij ons weer naar Hem toe keren.

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen