Seculiere media houden aantal kerkgangers biblebelt in de gaten

Terwijl veel kerken in Nederland gebruikmaken van hun rechten om samen te blijven komen, worden enkelen van hen nauwlettend in de gaten gehouden. Zowel het AD als de Telegraaf gingen posten bij grote kerken op de biblebelt en concludeerden dat er meer dan 30 mensen naar binnen gingen.

De Telegraaf was aanwezig in Barneveld. In de titel van het stuk geven ze aan dat er minimaal 200 mensen naar binnen geven, waarmee er geen gehoor is gegeven aan het dringende advies van premier Rutte.

Zondagochtend
Een kerkbezoekster licht toe: “We zijn er aan gewend om wekelijks op zondagochtend naar de kerk te gaan en ons geloof te belijden. Gelukkig is het kerkbestuur van mening dat zo veel mogelijk gelovigen de dienst nu kunnen bijwonen. In plaats van tweeduizend, zijn dat er vandaag een paar honderd. Ik heb begrepen dat er voor elke dienst 250 uitnodigingen zijn verstuurd”, aldus een gelovige die samen met zijn gezin een dienst had bijgewoond.

Ook een woordvoerder van de Gereformeerde Gemeente Rehoboth verdedigt het besluit. “Ons gebouw heeft meer dan 2000 zitplaatsen. We hebben dus ruimschoots voldaan aan die anderhalve meter afstand. Daar is ook streng op toegezien. We hebben alle andere RIVM-richtlijnen in acht genomen.”

De krant vermeldt erbij dat de richtlijnen goed in acht gehouden worden en dat het klopt dat mondkapjes verplicht zijn in de kerk en dat handen ontsmet worden bij binnenkomst.

Ook het AD informeerde bij diverse kerken. Ze meldden dat diverse kerken, waaronder de HHK in Staphorst, de richtlijnen van het kabinet naast zich neerlegden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen