‘Seek Justice’ voedde de armen in Oeganda; 125 mensen geven hart aan Jezus

Gijs Wessels en Gijs Pols zette de organisatie ‘Seek Justice’ op vanuit het verlangen om wat te doen met armoede en gebrokenheid in Nederland én de rest van de wereld. Eerder konden ze gratis maaltijden aanbieden aan mensen die dat nodig hadden in Vriezenveen en omstreken, kerstpakketten uitdelen, kerstdiners aanbieden aan asielzoekers, en inzamelingsacties organiseren voor vluchtelingen op Lesbos. Ditmaal konden ze in samenwerking met de organisatie  ‘Everlasting Hope Africa’ naar Oeganda, om mee te werken aan twee projecten. 

Toerustingsdagen voor leiders

In de eerste dagen van hun reis werkten Gijs en Gijs mee aan toerustingsdagen voor kerkelijk leiders. Uit vijftig kerken waren 120 leiders uitgenodigd om onderwijs te volgen over thema’s als ‘geloven’, ‘intimiteit met Jezus’ en ‘geestelijke autoriteit’. Het laatste thema legde God voor de reis al op Gijs Pols zijn hart, door middel van een visioen. Achteraf bleek hoe relevant het onderwerp was: het gebied waarin de bijeenkomsten waren, bleek een verzamelpunt te zijn voor magiërs uit de wijde omtrek.

In de trainingsdagen was er ook tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. De aanwezigen werden op outreach uitgestuurd om te evangeliseren en voor mensen te bidden. In de twee uur dat de 120 leiders op straat liepen, gaven 125 mensen hun leven aan Jezus. Al deze mensen zijn aan plaatselijke gemeenten verbonden.

Gijs Wessels en Gijs Pols in gebed

Naast de bijeenkomsten voor leiders, konden Gijs en Gijs ook spreken in een kerkdienst en bidden voor genezing. In dit alles ervoeren Gijs en Gijs Gods leiding op een bijzondere manier: van te voren had God een indruk gegeven over longproblemen. Toen ze mensen opriepen om naar voren te komen voor gebed, werden zes vrouwen genezen van benauwdheid. Ook werd de aanwezigheid van God op een diepe en intense manier ervaren door alle aanwezigen, toen vanuit de stilte profetische aanbidding ontstond. 

“Deze missie bracht een nieuw vuur voor God in de gemeente, dat nu, een paar weken later, nog steeds brandt.”

Voedselpakketen samenstellen en uitdelen

De organisatie ‘Seek Justice’ is in het bezit van een food-truck, waarmee ze voor de missie €2000,- konden ophalen. Dit geld gebruikten ze om in samenwerking met lokale ondernemers 100 voedselpakketten samen te stellen. Deze pakketen werden uitgedeeld aan gezinnen die in sloppenwijken in extreme armoede leven. Ze kunnen hier meerdere weken van eten, ook als ze een deel hiervan weer uitdelen aan mensen in nood om hen heen.

Gijs en Gijs tijdens het samenstellen van de voedselpakketen

Voordat het voedsel uitgedeeld werd, konden de twee mannen bidden voor genezing van de aanwezigen. Velen kwamen naar voren voor gebed.

Tijdens de gehele missie werd onderstreept hoe “uitstappen de enige manier is om te groeien in geloof. Dus niet het kijken of luisteren naar preken, maar echt het uit je comfort-zone getrokken worden. Het is ruimte geven aan de werking van de Heilige Geest in jou en door jou heen. Dat is waar het leven om draait.”

Wil je meer weten over de organisatie ‘Seek Justice’? Bekijk dan hier hun facebookpagina.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen