SGP en ChristenUnie maken zich sterk voor vervolgde christenen in India

Afgelopen week verscheen er een rapport over religieuze minderheden in India. Naar aanleiding hiervan willen SGP en de ChristenUnie dat er een internationale commissie komt voor onderzoek naar geweld en mensenrechtenschendingen in het land, meldt het RD.

London School of Economics stelde het rapport op in opdracht van Open Doors. SGP en CU dienden maandag Kamervragen in. Daarbij verzochten ze minister Kaag van Buitenlandse Zaken zich in te zetten voor een internationale commissie. De commissie zou met de Indiase overheid geweld en mensenrechtenschendingen in India moeten onderzoeken.

„De gewelddadige intimidaties, verkrachtingen en pogingen tot moord waar christenen en andere religieuze minderheden in India mee te maken krijgen, zijn ongekend”, zegt Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.

Een van de oorzaken van het geweld is volgens de partijen “misleidende informatie die oproept tot geweld en discriminatie tegen religieuze minderheden”. Om dat te elimineren, verzoeken de partijen om Indiase media te trainen in “religieuze geletterdheid”.

Onrecht
Het lijkt erop dat rechters, politici en agenten onschendbaar zijn en religieuze minderheden kunnen discrimineren en onrecht laten lijden, terwijl ze zelf vrijuit gaan. Segers noemt dit een “hemeltergend onrecht”.

Kees van der Staaij van SGP beaamt dit. Hij voegt eraan toe dat Nederland en de internationale gemeenschap niet weg mogen kijken. Daarbij benadrukt hij dat Nederland hierover op het hoogste diplomatieke niveau met de overheid in India in gesprek moet gaan.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen