SGP gaat kabinet die CU aan de kant heeft gezet niet steunen

Duidelijke taal sprak Kees van der Staaij van de SGP dinsdag bij het debat over de kabinetsformatie. “Wij vinden het onverantwoord dat de mogelijkheid om verder te gaan met de coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie bijna een halfjaar na de verkiezingen voorbarig van tafel is geveegd.”

“Op zich is een minderheidskabinet ook voor de SGP zeker een begaanbare weg, een bespreekbare optie”, ging hij verder. “Het kan ook een waardevolle impuls zijn om breder te kijken dan alleen coalitiepartijen.”

Van der Staaij was echter heel duidelijk toen hij zei: “Als een partij als de ChristenUnie aan de kant wordt gezet, om vervolgens in volle vaart bescherming van kwetsbaar leven uit te hollen en de onderwijsvrijheid in te perken, dan bedanken wij voor de eer om een kabinet met zo’n programma positief tegemoet te treden.”

Verantwoordelijkheid
Hij benadrukte dat veel mensen met recht bezorgd zijn over een gebrek aan voortgang in de formatie. “Op alle partijen in deze Kamer rust de plicht en de verantwoordelijkheid om vanuit de eigen overtuiging gewetensvol bij te dragen aan het bestuur van ons land, op de inhoud open te staan voor samenwerking en niet lichtvaardig andere partijen uit te sluiten.

Dat is ook wat de burgers van de politiek mogen verwachten. Daarom zal mijn fractie steun geven aan de motie om de mogelijkheden voor een minderheidskabinet te onderzoeken”, besloot hij.

Bekijk hier de bijdrage van Kees van der Staaij tijdens het formatiedebat:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen