Sigrid Kaag nu wel bereid om te onderhandelen met ChristenUnie

D66-leider Sigrid Kaag gaf gisteren aan nu wel te willen onderhandelen met de ChristenUnie. Eerder had ze de ChristenUnie uitgesloten van onderhandeling, omdat de CU vooral op medisch-ethische zaken teveel op de rem zou staan.

Eerder op de dag zei Gert-Jan Segers van de CU in een interview met het AD dat hij wat betreft die uitsluiting geen boosheid voelt richting D66. ,,Ik zie dat medisch-ethisch heel groot wordt gemaakt. Terwijl er zoveel momenten zijn dat D66 en ChristenUnie de afgelopen vier jaar schouder aan schouder stonden.”

Blokkade opheffen
Gistermiddag gaf Kaag een toespraak in Amsterdam waarin ze zei: “Een bekende wijsheid bij onderhandelingen is dat je nooit als eerste moet bewegen. Maar laat ik nu de eerste zijn die met de ogen knippert. Of het politiek handig is, weet ik niet. Maar ik vind het verstandig en ik vind het volwassen en ik vind dit het juiste om te doen. En dat telt. Wij zijn bereid om een concessie te doen. Wij zijn bereid onze politieke blokkade op te heffen.”

Kaag wil met VVD, D66, CDA, PvdA, Groen Links en ChristenUnie aan tafel gaan, waarbij weer kans is op een meerderheidskabinet. De genoemde partijen hebben hier nog niet op gereageerd.

Lees hier het interview van het AD met Gert-Jan Segers.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen