Sionkerk in Urk zet de deuren weer open, OMT ‘not amused’

De Sionkerk op Urk is weer open voor alle leden. Bij de laatste dienst van de Gereformeerde Gemeente, afgelopen zondag, waren 375 mensen aanwezig. De kerk heeft plaats voor maximaal 500 gelovigen. Volgens woordvoerder Hessel Snoek van de Sionkerk gaat het om een eigen proef vanwege de naar eigen zeggen gunstige coronacijfers. Dat meldt Omroep Flevoland.

“We zien de laatste weken het aantal coronabesmettingen op Urk afnemen en vanaf december zijn er nul besmettingen binnen onze kerkgemeente. Wij hebben veel jeugd, zo’n zestig procent, waardoor de risico’s volgens ons klein zijn.”

De kerk vraagt volwassen kerkleden om zich in de houten kerkbanken te omgeven door hun kinderen. Het is een alternatief voor de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Een mondkapje is niet verplicht. Het zingen is ingeperkt: “Vier zangmomenten, normaal met twee versen, maar nu met één vers.”

OMT
Hoewel de Sionkerk gebruik maakt van haar grondrechtelijke vrijheid om samen te komen, is het OMT boos. OMT-lid Marion Koopmans vertelt tegen Omroep Flevoland. “Ik denk dat het niet verstandig is. 

We zien juist de besmettingscijfers onder jongeren flink toenemen. De afgelopen week zaten de 18- tot 24-jarigen het hoogst van allemaal en we weten uit de eerdere periodes dat je er dan serieus rekening mee moet houden dat dat dan doorschuift naar de ouderen.”

De Sionkerk hoort tot een groep van kerken die het zat is om na een jaar beperkingen nog langer te wachten. Mocht het toch mis gaan, dan komen er weer beperkingen.


Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen