Sleutels die Henrieke en Sida vonden om in vrijheid te kunnen leven

Henrieke Koelewijn en Sida Digristina-van Diermen zagen veel mensen om zich heen die leefden met stress en angst in hun leven. Ze geven aan dat de Bijbel veel bijzondere beloften geeft om hier goed mee om te gaan. God wil namelijk dat zijn kinderen leven vanuit vrijheid, in liefde en verbondenheid met Hem. Henrieke en Sida besloten daarom samen het boek ‘Leef Vrij’ te schrijven. “Het doel van Gods schepping was dat de mens gewoon mocht zijn, mocht genieten van het leven, van Gods aanwezigheid en mocht regeren over de aarde’’, vertellen ze. In dit artikel gaan ze wat dieper in op waarom God graag wil dat Zijn kinderen in vrijheid leven. 

“De Bijbeltekst die ons enorm heeft geïnspireerd, is de Bijbeltekst Mattheüs 11:28-30. Daarin staat vertaald vanuit de Message-vertaling het volgende:

’’‘Ben je moe, afgemat en voel je je opgebrand door religie? Kom naar Mij. Ga op reis met Mij en je leven zal herstellen. Ik zal je laten zien wat echte rust is. Wandel met Mij en kijk hoe Ik het doe. Leer het ongedwongen ritme van genade. Ik zal je niet iets toevertrouwen wat je niet dragen kunt. Houd Mij gezelschap en je zult leren hoe je vrij en licht kunt leven.’”

“Wat brengt deze Bijbeltekst alleen al veel rust met zich mee. Lees het maar eens een aantal keer rustig door en laat het echt in je hart landen.”

“Wat brengt deze Bijbeltekst alleen al veel rust met zich mee. Lees het maar eens een aantal keer rustig door en laat het echt in je hart landen. Jezus wil graag een persoonlijke relatie met ons hebben en ons rust geven. We mogen met Hem wandelen en van Hem leren. Alles wat Hij heeft gegeven is puur vanuit genade. Als we Hem gezelschap houden zal hij ons leren om vrij te leven.” 

Onzekere tijd
“We leven in een onrustige en onzekere tijd. Als je om je heen kijkt en het nieuws volgt dan is de berichtgeving niet zo hoopvol. Door alles wat er gebeurt in de wereld hebben veel mensen last van stress, onrust en angst. Ook kunnen we door persoonlijke omstandigheden in de put zitten of geen uitweg meer zien. Soms kan het allemaal heel zwart zijn. Maar dan is daar altijd Jezus, met een boodschap vol zekerheid en hoop. We mogen onze blik op Hem richten, al onze zorgen bij Hem neerleggen en opstaan met goede moed’’.

“Jezus zegt zelf dat allen bij Hem mogen komen die vermoeid en belast zijn en Hij zal hen rust geven. Hij noemt zichzelf de weg, de waarheid en het leven. Als wij Hem zoeken of bij Hem aankloppen, zal Hij zeker open doen. Jezus heeft ons bevrijd, opdat wij in vrijheid zouden leven. Wat een geweldige beloften! Johannes zegt dat wanneer de Zoon je vrij zal maken, je ook werkelijk vrij zult zijn. We zijn geroepen om vrij te zijn en mogen in liefde leven.” 

Liefde en vrijheid
De basis van Gods plan voor jou is leven vanuit Gods rust en liefde in vrijheid en verbondenheid met hem, vertellen Henrieke en Sida. “In de Bijbel staan heel veel waardevolle lessen die wij kunnen toepassen in ons eigen leven. Eén van die lessen is de verzoeking van Jezus in de woestijn, dit kunnen we teruglezen in Mattheus 4:1-11.

De duivel probeert Jezus hier te misleiden, maar Jezus geeft op elke verzoeking een antwoord met veel wijsheid. Deze verzoekingen zijn de basis geworden van ons boek waaruit we zeven waardevolle sleutels hebben gevormd.’’ 

De sleutels die Henrieke en Sida hebben gevormd voor een vrij leven zijn als volgt.

  1. Identiteit
  2. Goed genoeg
  3. Waarheid
  4. Vertrouwen
  5. Aandacht
  6. Autoriteit
  7. God alleen.

Deze principes werken Henrieke en Sida verder uit in video’s die ze hebben opgenomen en vanaf volgende week op revive.nl komen.

“God heeft jou op het oog en Hij wil graag dat het goed met je gaat. Hij wil alles laten meewerken ten goede van jouw leven.”

“God heeft jou op het oog en Hij wil graag dat het goed met je gaat. Hij wil alles laten meewerken ten goede van jouw leven. Ieder mens mag een reis maken om meer te groeien in geloof en vertrouwen op God. We mogen onderweg nieuwe gewoonten, denkpatronen, verlangens en handelingen ontwikkelen. Het is heerlijk om samen met God de rust en stilte in te gaan om dichter bij onszelf en dichter bij Hem te komen’’.

In het boek ‘Leef Vrij’ nemen Henrieke en Sida je mee op deze reis om te ontdekken wat God voor de grondlegging van deze wereld voor ogen had met jouw leven en je zult zien hoe je meer kunt rusten in Gods grote liefde en genade. 

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen