Sneller een kerk vinden via kerknl

Een kaart waarop alle Nederlandse kerkelijke gemeentes staan, zodat mensen sneller een kerk in hun omgeving kunnen vinden. Dat hoopt GlobalRize, een organisatie gericht op internetevangelisatie, te kunnen realiseren, zo meldt het Nederlands Dagblad. Daarnaast hopen ze hiermee inzichtelijk te maken waar er behoefte is aan nieuwe kerken. Op de nieuw gelanceerde website www.kerknl.nl zullen alle kerkelijke gemeentes in een overzicht te vinden zijn aan de hand van gekleurde stippen op de Nederlandse kaart. Het is daarbij mogelijk om als gemeentelid zelf je eigen kerk door te geven aan de website.

Kaart
Missionair directeur van GlobalRize Marten Visser, die tevens predikant is, stelt dat een dergelijke kaart in andere landen al wordt gebruikt door evangelisatie-organisaties. In Nederland zijn wel websites die een overzicht geven van de verschillende kerken in een gebied, maar er is dus nog geen website die dit landelijk in kaart brengt. Visser hoopt dit met deze website wel te kunnen realiseren, al is het een arbeidsintensief project wat tot nu toe nog op een klein team van vrijwilligers draait.

Naast het inzichtelijk maken van waar welke kerk gestationeerd is, is er ook het verlangen om het aantal kerkgangers per kerk helder te krijgen voor de coronacrisis en na de coronacrisis. Dit, omdat Visser om zich heen veel zorgen ziet over wie er wel of niet terugkeren naar de kerk na de coronacrisis. Uit deze cijfers is belangrijke informatie te halen wanneer een vergelijkbare situatie zich weer voordoet. Tegelijkertijd geeft het kerken de mogelijkheid elkaar te ondersteunen in hun aanpak om mensen erbij te houden, zo stelt Visser.

App
Dit project sluit naadloos aan bij het doel van GlobalRize. Ze willen mensen helpen om uiteindelijk bij een kerk uit te komen, met als middel het internet. Om deze reden zijn ze bijvoorbeeld ook gestart met de ontwikkeling van een app waarmee ze kerkgangers en zij die een kerk zoeken, hopen te kunnen verbinden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen