Speciale ‘drive in’ om God te bedanken voor afgelopen jaar; ‘Hij doet alles medewerken ten goede’

Stichting Royal Mission organiseerde zaterdag een speciale ‘drive in’ om stil te staan bij wat God allemaal heeft gedaan in het afgelopen jaar. “De impact van de livestreams en de vrucht van het groei-jaar, de zegeningen in gezinnen, een jongetje dat genezen is van epilepsie of een vrouw van darmkanker, de geestelijke groei, een hersteld huwelijk… het is een lange stroom getuigenissen, een ontroerend oogstfeest!

De stichting doet verslag van de dag. “Al ruim voor de officiële start staan auto’s netjes te wachten om ons terrein op te rijden. Vanaf de randweg is er een warm ontvangst door een enthousiast welkomstteam, dat de geprinte kroon achter de voorruit al van ver kan zien. Tijdens het wachten stemmen ze hun radio af op 108 FM en genieten van de live worship door Theo, Benjamin en band vanaf onze parkeerplaats.”

De file op de weg is al een feestje, waar ongeveer 200 auto’s rustig één voor één aansluiten. Bij het oprijden van het terrein barst het echt los. Een warm en persoonlijk welkom door Karin en Martin, waar iedereen de flyer krijgt met dankpunten van afgelopen jaar en de nieuwe plannen voor komend seizoen.

De unieke verhalen die we horen zijn overweldigend. De impact van de livestreams en de vrucht van het groei-jaar, de zegeningen in gezinnen, een jongetje dat genezen is van epilepsie of een vrouw van darmkanker, de geestelijke groei, een hersteld huwelijk… het is een lange stroom getuigenissen, een ontroerend oogstfeest!

Sommige auto’s zijn versierd met uitspraken uit de livestreams. Bij een ander voertuig zitten de kids in de open bak te lachen en te zingen, weer een ander heeft zijn dankwoorden naar ons team op het dak gezet, vlaggetjes wapperen en soms zitten ze zingend met een gitaar voor ons. Er wordt heel wat gelachen en gehuild.

Even een paar meter rijden en dan is er koffie! Of een ander lekker drankje. Weer een stukje verder wordt de heerlijke patat van ‘De genadebron’ zo de auto ingeschoven.

Rustig etend de hoek om wordt iedereen verrast door een persoonlijke Bijbeltekst en een kadootje voor de kids. Om vervolgens bedankt te worden voor de vriendschap met Royal Mission of juist betrokken te raken als supporter. Gratis boeken vliegen de deur uit. 

Aansluitend eindigt de rit op de parkeerplaats waar elke auto in een uniek vak terecht komt. Bidders staan klaar om iedereen persoonlijk te zegenen en woorden van God te delen. En al die tijd gaat de worship vanuit de tent (met livestream achtergrond) door. 

Heel wat bezoekers rijden huilend het terrein weer af. Ontroerd, gezegend én verwend door de Allerhoogste! Maar ook wij zijn ontdaan van de zegen en de vrucht die God gegeven heeft, juist in een jaar van crisis. God doet alle dingen meewerken ten goede voor hen die Hem liefhebben! “

Terugblik
Twee mensen blikken terug, en vertellen wat het werk van Royal Mission voor hen heeft betekend in het afgelopen jaar. “Graag wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor de geweldige Drive-In afgelopen zaterdag! Ik ben er erg door bemoedigd! De kaart met bijbeltekst (Spreuken 4:18) die ik kreeg, raakte me echt. Het was de juiste tekst op de juiste tijd. Ook het gebed door Gor Khatchikyan was erg bemoedigend. Hij noemde o.a. dat “de vreugde van de Heer onze kracht zal zijn” (Nehemia 8:11b). Dat was de tekst die ik jaren geleden kreeg bij mijn belijdenis in onze kerk. Een tekst die veel voor mij betekent. Gisteren keek ik de livestream van vorige week dinsdag 29 juni. Ook Robbie noemde diezelfde tekst. Bijzonder dat die tekst twee keer terug kwam.

Hartelijk dank voor alles wat jullie doen! Ik heb bijna alle groeicursussen gevolgd (en ook anderen hierop gewezen, die de cursussen en livestreams vervolgens ook zijn gaan volgen). Zij hebben het vervolgens ook weer doorgegeven aan anderen… zo vermenigvuldigt het zich. Juist ook binnen traditionele kerken (waar ikzelf toe behoor) waar er eerst wat minder bekendheid is met de onderwerpen van jullie groeicursussen. Wij vinden het allemaal zeer inspirerend en opbouwend! Heel, heel veel dank! God zegene jullie in jullie werk! Voor komend jaar heb ik me aangemeld voor het Groei-jaar! Ik zie er enorm naar uit!”

“Door het onderwijs groeide het verlangen om meer van Gods Koninkrijk te zien en te laten zien in mijn leven.”

Ook een andere betrokkene reageert: “Dank jullie wel voor deze fantastische middag. In totaal 2,5 uur gereden maar het was het meer dan waard. Ik volgde dit jaar het Groei-jaar. Het was een bijzonder jaar waarin ik dichter bij God ben gekomen. Door het onderwijs groeide het verlangen om meer van Gods Koninkrijk te zien en te laten zien in mijn leven. Oude dromen zijn weer gaan leven en hoewel de weg nog niet helemaal duidelijk is, is er wel nieuw verlangen en hoop.”

Foto’s: Elizabeth Heijblom

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen