Sta niet toe dat pijn je hart verhardt

Joyce Meyer moedigt iedereen aan dat God al onze pijnlijke ervaringen gebruikt om Zijn goedheid daaruit voor te laten komen. De vijand zal altijd proberen ons uit de goedheid van God te rukken. Hij heeft altijd plannen om ons te misleiden of te schaden. God kan echter al die plannen van de vijand gebruiken en er iets goeds van maken. Het maakt niet uit hoe andere mensen en je ervaringen je pijn doen, verhard nooit je hart.

“Als je een relatie met iemand wilt hebben, moet je vandaag tegen jezelf zeggen: ‘Ik weet dat er dagen zullen zijn dat ik gekwetst zal worden.’ Dat is geen slechte bekentenis, dat is de realiteit”, zegt Joyce.

Verhard je hart nooit
Ze vertelt hoe ze haar vader vergaf die haar bijna 200 keer verkrachtte. Na een lang proces van omgaan met de pijn, slaagde ze er geleidelijk aan in haar vader te vergeven. Dat gebeurde toen ze meer over Jezus te weten kwam.

“Ik ga niet boos leven, ik zal niet boos leven, ik zal niet bitter leven en niet wraakzuchtig zijn. Het is heel belangrijk dat als iemand je pijn doet, je dat op zo’n manier navigeert dat als je eruit komt, je hart goed is. Waak ervoor dat je hart niet hard wordt; dat je geen bitterheid ervaart van binnen.”

Tegenwoordig heeft ze geen spijt van wat haar is overkomen, omdat God haar pijn in goedheid veranderde. Na alles wat ze heeft meegemaakt, helpt ze nu massa’s mensen om ook genezing te vinden in Jezus Christus.

“Omdat ik weet dat God dat ding genomen heeft dat Satan bedoeld had om mij kwaad te doen en Hij zo’n goed werk in mijn leven bewerkstelligd heeft… Het enige wat het me kostte, was bereid te zijn verder te gaan dan hoe ik me voelde, wat pijnlijk was, en te doen wat God tegen me zei.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen