Stadhuis van Kampen, voor even heilige grond

Afgelopen zondagavond organiseerde ik een openlucht Worship Night in Kampen. Ik ontving een aantal weken geleden een droom van God over dat ik een avond mocht gaan organiseren voor gebed en aanbidding in de stad Kampen. Gisteren was het dan zover, God heeft echt voorzien aldus Jelthe.

Geschikte locatie
Het begon allemaal bij een droom, na de droom die ik ontving stuurde ik direct een mailtje naar de burgemeester van Kampen. En binnen 22 uur kwam de vergunning binnen. Hierna volgde een traject van het zoeken naar een geschikte locatie, we keken onder andere naar het terrein van het oude zwembad en we keken naar het groene hart (het park van Kampen).

Allebei werd het niet, en toen hoorde ik God zeggen: heb je eigenlijk wel gebeden voor een locatie? Ik besefte dat ik dit inderdaad niet had gedaan. In mijn stille tijd kreeg ik heel duidelijk voor me het plaatje van het stadhuis en God sprak: ‘Hier fiets je altijd langs om naar je werk te gaan en op het fietspad langs het stadhuis heb je altijd gebeden voor opwekking in Kampen.’ Direct ging de mail uit naar de gemeente Kampen en er was ook direct een akkoord voor de locatie.

God voorziet

God gaf me direct namen om mensen uit te nodigen om deel te uit te maken van de avond in Kampen. Zo waren Lucas Zuiddam en Stephanie Bergman de aanbiddingsleiders en werden zij ondersteund door de band van de Evangelische kerk VIDA. Ook gaf God een naam van een spreker, Hayo de Vries voorganger van Christengemeente de Rivier in Kampen. Hij reageerde direct erg enthousiast en had al een zelfde soort visie als ik ontvangen voor de stad Kampen. Binnen twee weken nadat ik de ticket website online had gezet zat alles vol, en verwachtten we honderd mensen. Wat uiteindelijk honderdveertig werd.

Kampen voor Jezus! 🕊🔥

Posted by Jelthe Kloens on Sunday, August 30, 2020

Gebed om droog weer
De dag was daar, een avond vol verwachting en een avond waar al veel over was geprofeteerd. Het was droog, maar al gauw trokken de donkere wolken meer en meer naar ons toe en begon het te regenen. Maar het geloof was er dat het droog ging worden, we keken met het techniekteam naar Buienradar en zagen dat er grote buien aankwamen en dat de avond in het teken ging staan van enorme plensbuien in plaats van een vol terrein met aanbidders.

We baden en baden dat het droog ging worden, en anderen had ik ondertussen een whatsappje gestuurd met de vraag of ze mee wilden bidden. Twintig minuten voordat de avond begon, trokken de donkere wolken weg en was er niets meer van regen boven Kampen te zien op Buienradar. Gods beloften zijn ‘ja en amen.’

“Mensen ervoeren tijdens het knielen op de grond bij het lied ‘Here i am to worship’ Dat de grond letterlijk warm werd”

Gebed om herleving

Ik begon de avond met het bidden om een nieuwe uitstorting van Gods Geest over Kampen, ook voor een machtige beweging van Gods Geest op de avond zelf. Ik vertelde dat ik vooraf al dromen had ontvangen over de avond waarin mensen zouden genezen en bevrijd worden door de aanbidding heen. Achteraf bleek dit inderdaad zo te zijn. Er werd luid mee gezongen met liederen als ‘Great are you Lord’, en ‘Jezus Overwinnaar’. Liederen met een proclamatie van wie Hij werkelijk is. Mensen ervoeren tijdens het knielen op de grond bij het lied ‘Here i am to worship’ dat de grond letterlijk warm werd en de wind warm werd in plaats van koud. God was zo sterk aanwezig. Ook tijdens de preek van Hayo de Vries werden er mensen aangeraakt door de kracht van de Heilige Geest, en waren er getuigenissen van genezing.

De vraag is nu, komt er nog een avond? Ja! Die komt er. Maar wanneer is nog niet duidelijk. Ik geloof dat God echt aan het werk is in Kampen en dat Hij kerkmuren omver wil halen. Ik wacht nog op het startschot voor iets nieuws of op een volgende avond bij het stadhuis.

Naam boven alle namen!

Posted by Jelthe Kloens on Sunday, August 30, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen