Stadionevent The Send ging veel over ‘afhakende Gen-Z’, maar: “Wat de hemel begonnen is, kan de hel niet stoppen”

Voor het eerst sinds twee jaar was er weer het stadionevent The Send, in Kansas City met 60.000 mensen, en wát is er in die tussentijd veel gebeurd in de wereld. De laatste editie van dit mega-stadionevent was in Brazilië, waar vele tienduizenden Brazilianen in enorme euforie en geestdrift samenkwamen. De boventoon was duidelijk: er komt een opwekking die deze planeet nog nooit gekend heeft. Duizenden en duizenden Brazilianen gingen toen de straat op om te evangeliseren. Het event vond plaats in drie verschillende stadions tegelijk, omdat men het niet kwijt kon. Zelfs de Braziliaanse president was toen aanwezig.

Hoewel dat geloof in die opwekking bij velen nog overeind staat, ziet de wereld er compleet anders uit. De teneur van The Send, die zaterdag in Kansas City in de VS plaatsvond, was een hele andere. De grote zorgen van deze tijd kwamen uitgebreid voorbij.

Sinds de coronapandemie is er extreem veel veranderd: immense mentale problemen onder jongeren, depressie, zelfmoordneigingen, problemen rondom sekse en geaardheid, burn-outs, oorlogen, raciale problemen.

Black Lives Matter
Sinds 2020, toen de black lives matter-beweging opkwam, hebben véle mensen van kleur de kerk de rug toegekeerd. Dat kwam naar voren in een speciaal gedeelte waarin racisme onder de zwarte gemeenschap besproken werd. Veel mensen zijn de kerk als een ‘witte mensen-instituut’ gaan zien en willen er niet meer mee geassocieerd worden.

Diverse sprekers en zendelingen van kleur spraken moedigden de menigte aan om zich hier bewust van te zijn. Een donkere zendeling uit het Midden-Oosten gaf aan dat hij daar meer vervolgd wordt vanwege zijn huidskleur dan vanwege het feit dat hij het evangelie verspreidt. “Er zit heel veel pijn in de zwarte gemeenschap.” Tegelijkertijd klonk er ook de oproep aan ‘hun eigen mensen’: “Alsjeblieft, blijf bij de kerk. Keer Jezus niet de rug toe en buig niet voor deze misleidende machten.”

Er waren veel bekende aanbiddingsleiders en sprekers, waaronder Todd White, Christine Caine, Mike Bickle en Francis Chan. Een andere bekende spreker was Samuel Rodriguez, die ook over de tijdsgeest sprak. 

Grootste opwekking
Maar, Rodriguez sloot positief af, en dat was uiteindelijk de toon van het event. “De geesten van Achab en Izebel zijn meer dan ooit actief in ons land, maar er is geweldig nieuws. Er is een Geest die meer krachtig is dan alle geesten bij elkaar. Dat is de meest krachtige Geest van deze planeet. Dit is de Heilige Geest! Wat de hemel is gestart, kan de hel nooit sstoppen! Deze generatie gaat de grootste opwekking zien die de menselijke geschiedenis ooit heeft gezien.”

Klik hier om het event terug te bekijken en wordt bemoedigd door de vele duizenden jonge mensen die passievol zijn over Jezus:

https://www.youtube.com/watch?v=3ycqRqzFTTs&t=37068s

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen