‘Stem van God’ vertelde agent in Noord-Ierland om 12 mijl verder te rijden om het leven van een man te redden

Een politieagent in de Noord-Ierse provincie Fermanagh hielp het leven te redden van een man die tijdens het rijden een hartaanval kreeg. De agent hoorde een “stem van God” die hem zei dat hij 20 mijl verderop moest rijden, zo meldt de Belfast Telegraph.

De officier in het politiedistrict Fermanagh en Omagh, wiens naam is achtergehouden vanwege voortdurende bedreiging tegen de politie, was in december op patrouille in Enniskillen toen hij de boodschap in zijn gedachten hoorde.

Nadat hij zijn collega had opgedragen naar Derrylin te rijden, ontdekten ze dat er een auto tegen een heg was gecrasht. De bestuurder, Noel Maguire (52) bleek een hartaanval te hebben gehad.

Reanimeren
Beide agenten probeerden de man te reanimeren en gebruikten een defibrillator om het leven van Maguire te redden. Ondertussen beschermden voorbijgangers hen tegen tegemoetkomend verkeer.

Maguire uit Brookeborough bracht de volgende 10 dagen door in het Royal Victoria Ziekenhuis in Belfast. Hij herstelde volledig nadat artsen zijn partner, Jenny Farrell, hadden verteld dat er slechts 5% overlevingskans was.

Wedergeboren christen
In een gesprek met de Belfast Telegraph zei agent ‘David’ die een wedergeboren christen is, dat hem simpelweg was “verteld” om naar Derrylin te rijden. Hij vond dat hij zijn verhaal moest delen om het belang van reanimatie, defibrillatoren en de traumahelikopter te benadrukken.

“Op weg naar Derrylin toen ik bij Fats Corner de hoek omging, zag ik een auto vastzitten in de heg en ik zei: ‘Dit is de reden dat we hier zijn.’ We baden voor deze man en reanimeerden hem. Ik vroeg een van de omstanders om naar de plaatselijke winkel te gaan en de defibrillator te halen. We haalden hem terug met reanimatie, maar raakten hem weer kwijt. Toen gebruikten we de defibrillator en haalden hem zo opnieuw terug.”

Agent David, die de boodschap van God had ontvangen, zei dat de Heilige Geest je leven binnenkomt als je gered bent. Hij zei dat dit niet de eerste keer was dat hij een indruk kreeg dat God tot hem had gesproken.

Gekke dingen
“Ik heb gekke dingen moeten doen. Later op de avond bijvoorbeeld was er een man die op het punt stond van een brug te springen. Ik hoorde een stem die me zei om met hem te bidden. Ik weerstond het, ik dacht, ik doe het niet. Maar de stem zei: ‘Nee, bid met hem’.

 De man was op een gegeven moment boos op me. Ik vroeg: vind je het goed als ik met je bid? Dus dat deden we en daarna liepen we samen van de brug. Dat is het soort dingen dat gebeurt. Het is verbazingwekkend.”

“God doet geen halve wonderen.”

Andere kijk
De partner van Maguire, mevrouw Farrell, zei dat Maquire zich niets herinnert van de week voor of na zijn hartaanval, maar dat de hele ervaring ervoor heeft gezorgd dat het stel een “andere kijk” op God heeft gekregen.

“Noel had geen geluk, hij was gezegend”, zei de 49-jarige. “Persoonlijk geloof ik dat God al die mensen op het juiste moment op de juiste plaats heeft gezet.

“Het was de bedoeling dat Noel die dag zou stoppen met werken. Als hij niet was gestopt, zou hij waarschijnlijk zijn overleden. Zijn pad was die dag voor hem uitgestippeld en ik dank God dat het op de juiste manier is gegaan.

Toen ik die avond op de intensive care kwam, vertelden ze me dat Noel een overlevingskans van 5% had. Ze zeiden dat, zelfs al zou hij het overleven, hij hersen- en hartproblemen zou hebben, maar dat heeft hij niet. God doet geen halve wonderen.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen