Steun voor abortus neemt wereldwijd licht af

Abortus is in bijna alle Europese landen in vrijwel alle omstandigheden toegestaan. De maatschappelijke steun ervoor loopt in meerdere landen echter terug, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Sinds 1953 is abortus legaal in Hongarije en inmiddels is de mogelijkheid tot abortus legaal en geaccepteerd in bijna heel Europa, enkele uitzonderingen daargelaten. Tussen de landen waar abortus in vrijwel alle gevallen is toegestaan, bestaan verschillen in voorwaarden en condities. In België, Italië en Frankrijk ligt de abortusgrens bijvoorbeeld op 12 weken, waar dit in het Verenigd Koninkrijk en Nederland op 24 weken ligt.

Uit onderzoek van Ipsos blijkt echter dat de steun voor abortus in de samenleving sinds 2014 licht is afgenomen. Hiervoor is er onderzoek gedaan in 25 landen wereldwijd. In 2014 gaf 72 procent van de bevolking in deze landen aan dat abortus onder bepaalde omstandigheden mogelijk moet zijn, in 2016 75 procent; tegen 70 procent in 2020. Een daling van 5% in de afgelopen 5 jaar.

“DE STEUN VOOR DE MOGELIJKHEID TOT ABORTUS DAALDE DE AFGELOPEN 5 JAAR WERELDWIJD MET 5%.”

In een aantal Europese landen is er een opmerkelijke terugval in steun te bespeuren, zoals in Duitsland (van 85 naar 76 procent) en Frankrijk (van 90 naar 84 procent). Een aantal landen toont echter een stijging in support aan, zoals Zuid-Korea (van 59 naar 79 procent), Rusland (van 59 naar 69) en Mexico (van 51 naar 64).

Lees hier het volledige artikel van het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen