‘Stil en teruggetrokken’ Ilona Paauwe kreeg profetische woorden voor grote vrouwenbediening: “God haalde me uit mijn comfortzone”

Ilona Paauwe is met haar man pastor van DoorBrekers in Barneveld en tevens leider van de grote vrouwenbediening ‘Diamonds’. Terwijl daar internationaal bekende sprekers zijn langs geweest, ging het bepaald niet vanzelf, vertelt Ilona. “Ik sprak vroeger nooit en was erg teruggetrokken. Toch werd ik er steeds uitgepikt door profetische mensen, die zeiden dat ik zou spreken voor vrouwen. Ik wilde dat in het begin echt niet.” In dit artikel vertelt ze hoe ze uit haar comfortzone stapte en hoe God werkt door Diamonds heen.

“Ik had nooit zoiets van: ‘Ik moet iets voor vrouwen beginnen.’ Ik vond het juist prettig om in een gemixt gezelschap te zijn met ook mannen erbij. Daarnaast worstelde ik ook wel met onzekerheid. Ik dacht altijd: ‘Wat is mijn stem nou, wat doet het ertoe?’”

“Toch raakte God mij in Jordanië eens sterk aan toen we vrouwen hielpen die gevlucht waren. Ze waren gebonden en leefden onder een sterke bedekking. Ik ervoer een diep verlangen om hen in ware vrijheid te zien leven. Daar begon het eerste verlangen.”

“Daarbij werd ik jarenlang, waar ik ook kwam, eruit gepikt door mensen die profeteerden. Steeds kreeg ik weer woorden dat ik zou gaan spreken voor vrouwen.”

“Daarbij werd ik jarenlang, waar ik ook kwam, eruit gepikt door mensen die profeteerden. Steeds kreeg ik weer woorden dat ik zou gaan spreken voor vrouwen. In DoorBrekers hoorden mensen dat ook al lange tijd, dus die zeiden: ‘Ilona moet dat gewoon doen.’ Ik kon het ook bijna niet meer aan God vragen, omdat ik wist dat Hij zou zeggen: ‘Je moet dit gewoon gaan doen.’ Net als bij Mozes, die zei dat hij niet kon spreken. Maar God zei: ‘Je gaat het gewoon doen.’”

Stap voor stap is Ilona Paauwe het toen gaan oppakken. “Mijn man Peter heeft mij er ook in vrijgezet. Hij zei: ‘Begin maar gewoon diensten te leiden en dan groei je vanzelf.’ Op het begin stond ik aan de rand van het podium en rende ik het liefst meteen weg. Later groeide de vrijmoedigheid, én het verlangen voor een vrouwenbediening.”

Glimmen
De bediening ging Diamonds heten, wat afgeleid is van Spreuken 31. “Daar staat: ‘De waarde van een vrouw gaat boven robijn.’ Diamant en robijn zijn niet hetzelfde, maar ik vind diamant persoonlijk heel mooi. Als het geslepen en schoongemaakt wordt, dan gaat het glimmen.”

“Hetzelfde geldt voor de vrouw in Gods aangezicht. Als God erbij komt, dan gaat het glimmen. Dat zie ik bij veel vrouwen. Misschien waren ze vroeger onzeker, maar God wil dat ze gaan schitteren. Eén van de belangrijkste teksten voor ons is dan ook de oproep: ‘Sta op en schitter’. Ze mogen volledig tot bloei komen.”

Vrouwenevents
Na een jaar lang de vrouwenevents in de ochtend te hebben gedaan, zijn ze later verschoven naar de zondagavond. “Dat werd een enorm succes. Er kwamen veel vrouwen, die ieder ook weer andere vrouwen meenamen. Vaak vriendinnen, collega’s of mensen uit hun buurt. Dat heeft veel veranderd.”

“Er zaten ook veel niet-gelovigen bij, die bekrachtigd werd door de boodschap. “Ik ben zelf iemand van het woord van God en ik breng dat graag toegepast op het leven van de vrouw. Met praktische handvatten leer je hen om het toe te passen tegenover je werk of je gezin. Als vrouwen en moeders zijn we zo sfeerbepalend. Het is belangrijk dat we dit ten goede inzetten en ook om goede woorden te spreken.”

“Ik hou zelf erg van gebed en om krachtig te staan op de woorden van God. Ik moedig vrouwen ook aan om dat in hun huis te doen. Wees een biddende, geloofsprekende moeder.”

“Vrouwen kunnen zo krachtig aanwezig zijn in huis, vooral als ze de kracht van het gebed leren kennen. Ik hou zelf erg van gebed en om krachtig te staan op de woorden van God. Ik moedig vrouwen ook aan om dat in hun huis te doen. Wees een biddende, geloofsprekende moeder. Spreek leven en kracht over je gezin uit.”

Vruchten
Ilona ziet ook mooie vruchten voortkomen uit Diamonds. “Afgelopen zondag sprak een vrouw nog over hoe ik een profetisch woord over haar uitsprak, omdat ze moeilijk kinderen kon krijgen. Ik zei: ‘Ik zíe het plaatsvinden.’ Later hoorde ik dat weer terug in haar getuigenis. Dat is ook al een vrucht.”

“Daarnaast komen er ook veel vrouwen die normaal niet naar de kerk gaan, die echt geraakt worden. Of je nou christen bent of niet, uit het woord van God kun je altijd inspiratie halen dat bemoedigend is voor je leven. Het Woord is ook goed voor niet-gelovigen. Daarnaast is het programma ook heel mooi aangekleed, dus vrouwen voelen echt dat ze in de watten worden gelegd.”

“We hebben ook veel getuigenissen van vrouwen die door Diamonds tot geloof zijn gekomen en inmiddels hun hele gezin mee hebben genomen aar de kerk, inclusief hun man. Ze zeggen nu: ‘Ik wil geen zondag missen.’”

“We hebben ook veel getuigenissen van vrouwen die door Diamonds tot geloof zijn gekomen en inmiddels hun hele gezin mee hebben genomen aar de kerk, inclusief hun man.”

Hoogtepunten
Eén van de hoogtepunten van Diamonds was het bezoek van Lisa Bevere. “Het was een grote eer dat ze wilde komen. We hadden een hele fijne tijd samen.” Er kwamen ook diverse andere bekende sprekers.

DoorBrekers doet de diensten al bijna een jaar online. De doopdiensten gaan wel gewoon door. “We hebben echt tientallen mensen mogen dopen, veelal mensen die via de livestream aangehaakt zijn en tot bekering kwamen.”

“De Diamonds conferentie willen we ook gaan uitzenden, maar we overwegen ook om het gedeeltelijk fysiek te doen. Maar of het via livestream is of óók fysiek, we kijken er beiden naar uit.”

Missietrip
Tot slot benadrukt Ilona dat ze ook missietrips doen naar Cambodja. “We zijn daar al vier keer geweest om uit te reiken naar meisjes tussen de 5-14 jaar die soms door ouders verkocht worden in ruil voor seks. We steunen een opvanghuis ‘She Rescue Home’ waar deze meisjes veilig zijn en geholpen worden om over hun trauma heen te komen.

Ze worden begeleid om weer terug te gaan naar waar ze vandaan komen en we leren ze ook een vak. Ze hebben een naaiatelier waar deze meisjes werken. We hebben ook al twee keer een bouwteam van zes mannen vanuit DoorBrekers uitgezonden om een veilig huis voor deze meisjes te bouwen. Zo ontzettend gaaf!”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen