Stop je te richten op je onwaardigheid in Gods aanwezigheid

Stop je te richten op je onwaardigheid in de aanwezigheid van God. Kom in Zijn tegenwoordigheid – niet als een zondaar, maar als een kind.

Waarheid van het evangelie
In een aflevering van Gospel Truth deelt Andrew Wommack ​​een levensveranderende boodschap over hoe Jezus ons al onze zonden heeft vergeven. Toen Jezus voor ons aan het kruis stierf, werden we op dat moment rechtvaardig gemaakt. We zijn nieuw gemaakt door wat Hij heeft gedaan en niet door ons eigen kracht en goede daden.

“De Bijbel zegt dat we rechtvaardig zijn door wat Jezus voor ons deed. We zijn niet rechtvaardig door wat wij voor Hem doen… Als je gaat accepteren dat je een zondaar bent geworden door Adam, moet je accepteren dat je rechtvaardig bent geworden door Jezus. Het is dus niet door wat je doet”, zegt Andrew.

Onwaardigheid
Vervolgens deelde hij een verhaal over hoe zijn hond, Honey, altijd op een andere manier naar hem toe kwam dan een ‘gewone’ hond. In plaats van vrolijk op hem af te springen, begroette ze hem altijd timide, bang dat hij haar zou slaan. Dat had te maken met de manier waarop haar vorige eigenaren haar hadden behandeld. Ze had nog steeds niet begrepen dat ze nu bij een nieuwe en liefhebbende eigenaar was.

De manier waarop zijn hond zich gedroeg, bracht Andrew ertoe te begrijpen wat de Heer hem wilde leren. Hij wilde dat Andrew niet meer in Zijn aanwezigheid zou komen als zondaar, maar als een vergeven kind van God.

“Ik wil dat als je in Mijn aanwezigheid komt, je niet praat over wat voor verschrikkelijke persoon en zondaar je zou zijn. Kom in plaats daarvan om Mij te prijzen, omdat Ik van je houd. Gedraag je als een vergeven persoon.”

Gods liefde
God wil dat we ons niet langer focussen op hoe onwaardig we zijn. In plaats daarvan wil Hij dat we ons concentreren op Zijn grote liefde en wat Jezus voor ons deed.

“Als je je alleen maar concentreert op je onwaardigheid, zul je nooit echt de liefde kunnen ontvangen waarvan God wil dat je die ontvangt. God heeft je veranderd. Je bent een gloednieuw persoon als je Jezus tot je Heer hebt gemaakt.”

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen