Studenten bieden praktische hulp aan Amsterdammers in armoede: “We misten de actie om de mensheid lief te hebben”

Toen Emmanuel O. Annim (25) en Kwame B. Agyeman (19) uit Amsterdam begin 2018 met een groep gingen evangeliseren, merkten ze dat er iets miste. Daarop besloten ze praktische hulp te gaan bieden aan minderbedeelden in de samenleving. Ze begonnen de liefdadigheidsorganisatie The Rock Foundation. “Het belangrijkste doel van stichting The Rock Foundation is om de wereld mooier te maken met Jezus Christus, Die het fundament is waarop we zijn gebouwd”, delen ze op hun site.

Het mediakanaal AT5 interviewde hen in de aanloop naar de uitreiking van de Omarmprijs Jong waar de stichting ook kans op maakt. Het is een prijs die initiatieven beloont die zich inzetten tegen armoede en gelijke kansen creëren voor Amsterdammers.

Actie
Tijdens het interview vertellen ze: “Van huis uit zijn wij christelijk opgevoed, maar we misten de actie om de mensheid lief te hebben. Door donaties en support lukt het om anderen te helpen die bijvoorbeeld in armoede leven. Want wij zijn nog steeds een groep studenten, dus financieel hebben we het zelf ook niet heel breed.”

Huis in brand
Een van de mooiste dingen die ze hebben meegemaakt, is het helpen van een man wiens huis in de brand was gevlogen. Hij vertelt: “Mijn huis was vorig jaar 26 januari verbrand. Niemand weet wat de oorzaak is van de brand. We hadden geen verzekering. Alles was verbrand. We moesten weer vanaf nul beginnen. De jongens van The Rock Foundation hebben me echt goed geholpen met eten en kleding. Ik had hen niets gevraagd. Zij vroegen wat ik nodig had.”

Hoewel ze zich met hun stichting baseren op het christelijk geloof, kan iedereen zich bij hen aansluiten, “zolang jij anderen puur wilt helpen”.

Bekijk hier het interview met Emmanuel en Kwame:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen