Tegenspoed + gebed = een diepere relatie met God

Door: Jennifer Alden

Onze ervaringen hier op aarde kunnen als geweldige lessen worden gebruikt wanneer we ze aan onze hemelse Vader geven. God zal al onze uitdagingen gebruiken om ons een grotere waarheid te leren, als we maar geloven.

Het volgende is een citaat uit een artikel van een collega. Wat een wonderlijke waarheid is het: “Vanuit de overvloed van ons leven zijn we in staat om in het leven van anderen uit te gieten. Hierdoor ontdekken we dat de verantwoordelijkheid van welvaart een voorrecht is.”

Welvaart komt in vele vormen. Moeilijke lessen die zijn geleerd, kunnen met anderen worden gedeeld, en hierin is niets tevergeefs.

De reis
Ik heb de afgelopen jaren met heel weinig leren leven. Ik heb schijnbaar veel verloren en het dagelijkse leven leek voor mij moeilijker dan alleen een uitdaging. Ik was voor veel dingen afhankelijk en wist soms niet of het licht aan het einde van de tunnel voor mij zou komen. Het leven was erg moeilijk; maar ik heb geleerd dat het altijd beter is om te geven dan te ontvangen, hoeveel we nu wel of niet hebben.

De vijand doet er alles aan om af te pakken wat hij kan om te garanderen dat onze toekomst geen succes wordt. Hij is niet alleen uit op onze vreugde, hij wil onze financiën, onze veiligheid, onze vrede en vooral onze hoop stelen. Zonder hoop hebben we geen doel. We geven op, we geven toe en de gevolgen kunnen levensbedreigend zijn.

Alleen als we volledig op de Heer kunnen vertrouwen, zullen we begrijpen wat Zijn wil is voor ons leven en in tijden van tegenspoed. We moeten samenkomen met andere gelovigen voor bemoediging. We moeten doorgaan met loven en aanbidden om deze listen van nederlaag te onderscheppen.

Blijf het Koninkrijk bouwen
Er is veel werk te doen voor het Koninkrijk van God. Hij zal een passie in ons hart leggen om ons vooruit te helpen, wat onze omstandigheden ook zijn. Bidden is een beoefening van ons geloof. Zoals elke oefening, als je een goed resultaat of een slank lichaam wilt, moet je bereid zijn er tijd voor te maken.

In mijn boek The World, As We Know It, gebruik ik dit voorbeeld om aan te tonen hoe ons land, onze wereld, zich heeft ontwikkeld in wat lijkt op een ‘geestelijke atrofie’. Ik leg uit dat we bij gebrek aan het beoefenen van ons geloof, door God uit onze scholen, onze rechtszalen, enz. te halen, precies hetzelfde doen. Velen hebben opgegeven en verliezen hoop als gevolg van meedogenloze aanvallen.

Stel je voor dat je zou stoppen met bewegen of sporten, wat denk je dat er zou gebeuren? Je lichaam verliest spierkracht en als je lang genoeg wacht, zul je atrofie ontwikkelen. De vijand weet dit en als een vernietigende golf, is zijn doel om ons uit te putten en ons voor dood achter te laten zonder de wil om door te gaan.

Zaadjes water geven
‘Daarna legde Hij de handen opnieuw op zijn ogen en liet hem weer kijken. En hij was hersteld en zag allen heel duidelijk.’ (Zie Markus 8:25)

Ik bid dat mijn ogen altijd open zullen zijn voor alles wat Hij wil dat ik zie. We moeten bidden dat harten worden veranderd. Laten we degenen steunen die worstelen en laten we helpen met de veranderingen die nodig zijn in deze wereld.

In Mattheüs 9:37-38 staat: ‘Toen zei Hij tegen Zijn discipelen: De oogst is wel groot, maar er zijn weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heere van de oogst dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitzendt.’

Of er nu goede of slechte dingen gebeuren, ik weet dat God het allemaal zal gebruiken. En hoewel de bladeren aan de boom misschien dor en dood lijken, is het wortelstelsel springlevend. Om een ​​gezonde oogst binnen te halen, hoeven we alleen maar de zaadjes water te blijven geven!

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen