Terug naar de eenvoudige waarheid in roerige tijden

Het is soms lastig je focus te houden op God wanneer er zoveel onrust is om ons heen. Evangelist Madison Doerfer oppert een paar suggesties om jezelf te vullen met de waarheid en deze weer uit te delen in een artikel op GODTV.

“GEFELICITEERD CHRISTENEN OVERAL! JE BENT GEBOREN VOOR EEN TIJD ALS DEZE.”

Ze opent met: “Gefeliciteerd christenen overal! Je bent geboren voor een tijd als deze.” Volgens Madison is het belangrijk één ding te erkennen: we leven in een gecompliceerde tijd. Politieke onrust, verdeeldheid, ziekte en dood zijn aan de orde van de dag.

Maar, nu komt het goede nieuws: GOD IS NIET VERANDERD en evenmin Zijn beloften voor ons leven. Nu meer dan ooit moet de wereld het eenvoudige evangelie horen; van jou! Hier zijn een paar manieren om terug te gaan naar de simpele waarheid en geworteld te blijven in de goedheid van God.

Duik in het woord

Heb je je ooit afgevraagd wat Gods plannen voor jou waren? De Bijbel is als een schatkaart naar het hart van God. Duik erin en zoek Hem. Als je niet weet waar je moet beginnen, start met een leesplan en ga ervoor! Kauw en verteer het evangelie van Jezus Christus, zodat je er helemaal vol van bent.

Intimiteit met Jezus

Dit is een van de grootste gebieden die de vijand zal aanvallen. Allereerst, zorg dat je alleen bent met God. Kom met al je vragen, twijfels en angsten. Hij is de enige die jou volledig kan begrijpen. Ten tweede: aanbid Hem, zoek Zijn aangezicht. Het is Zijn belofte dat wanneer je Hem zoekt, je Hem zult vinden! (Jeremia 29:13)

Vraag om de doop van de Heilige Geest

Heb ik de Heilige Geest niet ontvangen toen ik werd gered?” Ja! De Heilige Geest begint in je leven te werken als je Christus aanvaardt. Er is echter een aparte gebeurtenis genaamd “De doop met de Heilige Geest”. Dit is een geschenk van de Vader om elke gelovige in staat te stellen letterlijk te wandelen zoals Jezus deed. De Bijbel vertelt ons dat wanneer we erom vragen, God blij is om het ons te geven! (Johannes 3:34)

Geef

Velen van ons zijn genezen of radicaal veranderd door het eenvoudige evangelie. Door te delen wat God voor jou heeft gedaan, kun je vandaag de handen en voeten van Jezus op aarde zijn. Maak het niet te moeilijk. Misschien roept God je op de telefoon op te pakken en de liefde die je in Jezus hebt ontvangen te delen met een verloren vriend. Misschien roept God je op om een ​​getuige te zijn in je gezin of op je werk. Hoe dan ook, God heeft je geroepen om weg te geven wat je hebt ontvangen.

Het hele artikel lees je hier: https://godtv.com/keeping-it-simple-in-complicated-times/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen