Terugkijken: christenen aanbidden Jezus in de dorpen en polders

De coronacrisis heeft blijvend veel veranderd in het kerkelijke landschap. Veel gevestigde kerken hebben klappen gehad en constateren dat een deel van hun mensen inmiddels is afgevallen. Volgens onderzoek van het ND zou ongeveer twintig procent van de kerkgangers zijn afgehaakt. Een ander deel is haar samenkomsten anders gaan indelen: veel informeler; bijvoorbeeld door huissamenkomsten of door openluchtdiensten.

De laatstgenoemde kerkvormen groeien snel in Nederland en nu in het zomerseizoen komen christenen graag samen in de openlucht. Dat levert steeds fraaie beelden op. Onder een open hemel, met christenen van allerlei kerken, het lijkt alsof God hier nog meer van Zichzelf laat zien. Het heeft iets glorieus.

Bekijk hier enkele flitsen van openluchtdiensten:

Urk
Op Urk zorgden aanbiddingsleiders Jan Durk Wierda en Christian Verwoerd voor een bijzondere openluchtsamenkomst in een woongebied, waar vijfhonderd mensen op af zijn gekomen. Tussen de aanbidding door is er ook nog een woord gedeeld door Wim de Groene. In de omliggende straten zaten mensen op balkons mee te doen. Volgens Jan Durk was het later op de avond ‘een zegen in de regen.’

Leerdam
In Leerdam kwamen groepen christenen samen om aan een strandje samen Jezus te aanbidden en ondertussen ook een doopdienst te houden. Een van de dopelingen was Jeroen van Zanten, die laatst zijn getuigenis deed voor revive.nl.

Bekijk de krachtige beelden:

Surhuisterveen
In Surhuisterveen kwamen grote groepen mensen bij elkaar voor ‘zomerdiensten Surhuisterveen’, die in de openlucht gehouden worden. Gerald en Nelinda Troost leidden daar de aanbidding. In Surhuisterveen is er evenals in 2020 weer een serie openluchtdiensten, waar je je voor kunt opgeven.

foto: Alisa Kits
Foto: Alisa Kits

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen