Terugkijken: honderden Rotterdammers rijden biddend om hun stad

Honderden Rotterdamse christenen reden in de afgelopen week met een rode vlag op hun auto om Rotterdam heen, om te bidden voor de stad. Zondag was de absolute climax, waarbij de grootste stoeten meededen.

Initiator Ruben de Jong van dit initiatief, in het kader van de Week van gebed, vertelt: “We reden in verschillende stoeten, waarbij er zo’n vijftien tot twintig auto’s per stoet reden. Daarbij waren er ook veel gezinnen die individueel om de stad reden.”

Het initiatief ontstond uit een droom die Ruben kreeg over de stad die omringd werd door gebed, in deze moeilijke lockdown-periode. Toen De Jong over de droom vertelde, werd het al snel door diverse kerken, zoals Europoort en Kom en Zie, opgepakt.

Tientallen auto’s
Hij illustreert het: “Een vriend van mij heeft een half uur boven een viaduct gestaan en zag vele tientallen auto’s voorbij komen. Het was zo tof dat we als lichaam van Christus zo voor onze stad mochten strijden.”

Door de avondklok was vrijdagavond de laatste keer dat ze ‘s nachts konden rijden. “Maar toen deden er ook weer meer dan twintig auto’s mee, middenin de nacht.”

Speciale dienst
De Rotterdamse kerk Kom en Zie hield ook nog een speciale dienst in het kader van de week van gebed. Er was aanbidding en voorbede voor de stad, op hetzelfde moment dat de auto’s om de stad reden om de stad. Bekijk de dienst hier:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen