‘Terugnemen van de regenboog’: Vrijheidsmars toont beweging van God onder ex-LHBT’ers

“We worden getransformeerd in een relatie met Jezus Christus”

Op 5 juni vond in Washington bij het Sylvan Theater de Freedom March plaats. Freedom March is een evenement voor mensen die de LGBT-gemeenschap achter zich hebben gelaten, omdat Jezus hun leven transformeerde. Tijdens de Freedom March delen mensen getuigenissen en is er een tijd van aanbidding. Het evenement vond voor het eerst plaats in 2018.

Van de ongeveer 200 deelnemers die er zaterdag waren, geloven velen dat we op het punt staan van een ‘regenboog opwekking’. The Christian Post sprak een aantal van hen over hoe God hun leven veranderde.

Angel Colon, die in 2016 in het nieuws kwam, omdat hij op wonderbaarlijke manier overleefde dat hij beschoten werd in een homobar, vertelt. “De ‘regenboog opwekking’ is een teken van Gods verbond. We nemen de regenboog terug. Die is van God, voor ons. Het is iets moois. Wij zijn hier en we laten luid en duidelijk aan de wereld horen dat de regenboog iets moois is. We zouden ons niet moeten schamen voor waar de regenboog in werkelijkheid voor staat.”

Dieper
Colon en zijn vrienden horen van een toenemend aantal mensen die ernaar verlangen om het lgbt-leven achter zich te laten om Jezus te volgen. Hij gelooft dat de pandemie veel mensen ertoe gedrongen heeft om dieper te gaan met God.

“We willen de homoseksuele gemeenschap laten weten dat we van hen houden. Het is niet onze bedoeling jullie te veroordelen, maar jullie met open armen te verwelkomen. Een afspiegeling zijn van Jezus en niets anders dan liefde betonen aan iedereen.”

“We krijgen nu meer e-mails dan we de afgelopen drie jaar hebben gehad.”

Toename
Ook Jeffrey McCall, de medeoprichter van Freedom March sprak met The Christian Post. Hij vertelde dat hij afgelopen zomer een toename zag in het aantal e-mails van mensen die het lgbt-leven en de bijbehorende identiteit achter zich willen laten. “De toename van e-mails is sindsdien niet meer gestopt”, zegt hij.

“We krijgen nu meer e-mails dan we de afgelopen drie jaar hebben gehad van mensen die hulp zoeken”. McCall gelooft dat de kerk aan het begin staat van het effectief uitreiken naar lgbt-individuen met de transformerende kracht van het leven in Christus.

Gekwalificeerd
In verscheidene kerkelijke omgevingen in de jaren tachtig werd er hard en veroordelend omgegaan met homoseksualiteit. Zo ook in de kerk waarin Drew Berryessa opgroeide. In zijn worsteling met aantrekkingskracht tot hetzelfde geslacht voelde hij zich continu gediskwalificeerd om Gods liefde te ontvangen.

“We zijn allemaal gekwalificeerd om Zijn verlossing en genade te ontvangen.”

De voorganger uit Medford, Oregon leidt nu een bediening die uitreikt naar mensen met seksuele gebrokenheid. “In 20 jaar werken met de lgbt-gemeenschap weet ik dat er veel mensen zijn die eerst christen waren en in hun kindertijd van Jezus hielden. Maar door wat ze hebben meegemaakt, voelden ze zich gediskwalificeerd van Gods liefde, genade en verlossing. En ik ben hier om te zeggen dat het bloed van Jezus een beter woord spreekt. We zijn allemaal gekwalificeerd om Zijn verlossing en genade te ontvangen.”

Getransformeerd
De katholieke Kim Zember die deel uitmaakt van het bestuur van de Freedom March, liet weten dat ze de term ‘conversie therapie’ misleidend vindt. “Het gaat er niet om iemand te ‘bekeren’. Toen Jezus op aarde was, liep Hij geen mensen te bekeren. Hij nodigde mensen uit om getransformeerd te worden. En we worden getransformeerd in een relatie met Jezus Christus.”

Kim benadrukt: “Jezus ging naar duistere plekken. Hij ontmoette de zieken, de blinden en de gebrokenen. Wij geloven dat we zijn aangeraakt door Degene van Wie wij geloven dat Hij de grote Geneesheer is; Jezus Christus.”

Ze legt uit: “Hij transformeert ons leven. Hij dwingt ons niet en verandert ons niet omdat het moet. Het is geen doctrine of een bepaalde kerkleer, maar Christus Zelf heeft ieder van ons ontmoet. Dat is wat we willen delen. Niet alleen de transformatie die Hij al in ons leven heeft gebracht, maar ook het doorgaande proces van verandering.”

Effectief uitreiken
Als kerken effectief naar de lgbt-gemeenschap willen uitreiken, is het nodig dat de kerk groeit in nederigheid en zich realiseert dat “we zelf ook gebroken zijn en Jezus toelaten om onze gebrokenheid te genezen”, vervolgt Kim. “Kerken moeten gewillig zijn om open te zijn naar anderen over de eigen worstelingen en delen over Jezus Die onze enige Hoop is voor volledige genezing.”

Na drie uren van aanbidding en getuigenissen delen, marcheerden de deelnemers aan de Freedom March een ronde om het water bij het Lincoln monument. Ze droegen een spandoek met een afbeelding van het Sylvan Theater en de woorden Freedom March.

De Freedom March is een van de vele evenementen waaraan mensen deelnemen die voorheen deel uitmaakten van de lgbt-gemeenschap.

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen