The Great Reset: wat houdt het precies in?

Terwijl de wereld in de afgelopen anderhalf jaar door een heftige tijd van COVID-19 is gegaan, wil het World Economic Forum deze situatie ‘omdraaien in iets positiefs’, door een nieuwe wereldeconomie te introduceren. Dit valt onder de naam ‘The Great Reset’.

In hun woorden zouden innovaties, wetenschap en technologie moeten worden aangepast om duurzame ideeën winstgevend te maken. Men wil mondiaal een nieuwe economische en politieke orde inrichten, om welvaart en inkomen te verdelen wat moet zorgen voor minder sociale ongelijkheid.

Een nobel klinkend idee, maar in de uitvoering vrij totalitair, zegt CBN News. Het World Economic Forum (WEF) ziet een toekomstig scenario zonder bezit van eigendom. De slogan die ze introduceerden, was: “Mensen zullen niets bezitten en toch gelukkig zijn.”

Volgens het WEF moet er worden geanticipeerd op een Vierde Industriële Revolutie, waarbij er een digitale economie en openbare infrastructuur wordt gestart. Banen in fysieke winkels zullen plaats maken voor die in de digitale economie en monopolies op grote schaal worden aangepakt.

Lockdowns
Precies tijdens de coronacrisis komen veel grote leiders en organisaties naar buiten met het plan dat de huidige crisis een ‘geweldige’ mogelijkheid is om ons systeem te hervormen. Ook premier Rutte gaf dit aan, dat het een kans is ‘to build back better’. Ondertussen zien veel critici op social media dit als een bewijs dat de pandemie gepland zou zijn.

Gedocumenteerde beweging
“Dit is een goed gedocumenteerde beweging onder veel van de machtigste mensen ter wereld”, zegt Justin Haskins, de redactiedirecteur bij The Heartland Institute en een vooraanstaande autoriteit op het gebied van de Great Reset. Hij vertelt het tegen de christelijke zender CBN.

“Fundamenteel gezien is dit een radicale en volledige transformatie van alles wat we in onze samenleving doen”, voegt Haskins eraan toe:” Het zal de manier waarop bedrijven worden beoordeeld veranderen, het zal bedrijven dwingen om linkse doelen na te streven.”

The Great Reset werd onthuld op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, waar veel van de machtigste mensen ter wereld oplossingen voor de problemen van de wereld aanbieden. Ze hebben gezegd dat de pandemie van het coronavirus een historische kans is om de manier waarop de wereld werkt te veranderen.

Een video van het World Economic Forum waarschuwt: “Op dit moment worden we geconfronteerd met een crisis van internationale proporties. Het zal een langdurige impact op ons hebben.”

Mondiaal socialisme
“Hun oplossing is in wezen mondiaal socialisme. Denk aan de Green New Deal in combinatie met de COVID-19 lockdown-beperkingen”, zegt CBN. “Het beschrijft de vierde industriële revolutie, waarin technologie de manier waarop we leven en werken radicaal verandert.”

Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum, zegt dat de vierde industriële revolutie zal leiden tot “…een versmelting van onze fysieke, onze digitale en onze biologische identiteit”.

Het wordt niet alleen ondersteund door wereldleiders, maar ook door internationale bedrijven zoals Mastercard en BP, en wordt u aangeboden door mensen die denken te weten wat het beste voor u is, aldus CBN.

Haskins is erg sceptisch: “De elites, de technocraten in de samenleving, de best opgeleide mensen” zien de kans om “de samenleving te beheersen en om te smelten, totdat het in hun gedachten perfect is”.

Beter bouwen
James Delingpole, een Engelse journalist en medewerker van Breitbart, zegt dat ‘beter bouwen’ ‘een uitdrukking is die je Justin Trudeau, de paus, en andere wereldleiders hebt horen gebruiken’.

“Het zou je verbazen hoeveel wereldleiders meedoen aan dit globalistische plan. Zelfs mensen die beweren conservatief te zijn, maar dat duidelijk niet zijn. Dit is erger dan het communisme. Deze jongens zijn van plan de hele wereld over te nemen.”

Gospel coalition
De blogsite Gospel Coalition gaat er ook op in. “De Grote Resetters doen er niet verkeerd aan om de samenleving beter te willen maken; dat is onderdeel van het scheppingsmandaat. Maar hun vertrouwen in gecentraliseerde autoriteiten en machtsconcentraties zonder duidelijke checks and balances is naïef. De Grote Resetters hebben een overtrokken seculiere eschatologie.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen