The ‘ripture’ is coming

We lopen het risico om als Nederlandse kerk net zo diep verscheurd te raken als na de Dordtse synode. Rekkelijken en preciezen zijn vervangen door pro-maatregel en anti-maatregel.

Tekst: Jan de Haan

Natuurlijk heb ik ook mijn mening, maar dat betekent niet dat ik satan de ruimte geef om die mening te misbruiken en de verbinding met andersdenkenden te ondermijnen. Eenheid betekent in mijn optiek niet dat het je het in alles met elkaar eens bent, maar het betekent dat je tekent voor een gezamenlijke missie.

Mijn missie is de missie van mijn Meester: gezalfd om de armen het goede nieuws te brengen, verslagen harten hoop te bieden, gevangenen vrijlating te verkondigen, geketenden hun bevrijding en de treurenden te troosten, want in Christus is het eeuwige jubeljaar!

Heb jij dezelfde missie? Dan kan ik het knetterend met je oneens zijn op bepaalde gebieden, maar een heel eind met je op weg gaan naar de finish!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen