Thuisgemeente Max Lucado verrast gezinnen met elk $100,- om te gebruiken of door te geven aan iemand in nood

Gemeenteleden van de Oak Hills Church in San Antonio, Texas kregen zondag per gezin $100,-. Ze mochten dit besteden om in hun eigen noden te voorzien of om door te geven aan iemand in nood in hun omgeving. Dat meldt The Christian Post.

“Vandaag draaien we om wat we normaal zouden doen”, deelde Travis Eades zondag mee in zijn gemeente. Hij is hoofdpredikant in de kerk waar de christelijke auteur Max Lucado als onderwijspredikant dient.

“Elke week herinneren we onszelf eraan dat we niet aan de kerk geven; wij geven door de kerk. Ik wil dat je weet dat jij de kerk bent en jij kent behoeften die wij nooit zullen weten. Jij kunt mensen bereiken die wij nooit zouden kunnen bereiken,” voegde hij eraan toe.

Investeren
De kerk deelde naar verluidt 762 enveloppen uit tijdens twee diensten en verwacht dat er nog eens 60 meer zullen worden uitgedeeld. Er kwamen zondag namelijk meer gezinnen naar de kerk dan ze hadden gepland. Eades drong er bij families op aan om te bidden over hoe ze het geld het beste konden beheren.

“Het gaat niet om het geld. Het gaat over de roeping op ons leven om datgene wat we hebben te gebruiken. Dat kunnen we inzetten waar we wonen, werken, leren en spelen om in behoeften te voorzien”, legde Eades uit.

“We blijven wereldwijd investeren. Onze middelen blijven we gebruiken om hulp te geven aan plekken als Afghanistan en Haïti. We blijven helpen als er zich hier in eigen land een ramp voordoet. Ook blijven we investeren in onze stad. Maar vandaag investeren in waar we wonen, werken, leren en spelen. De beste manier voor ons om dat te doen, is door in jou te investeren, omdat jij die behoeften kent.”

Radicale vrijgevigheid
“Als je zelf in nood bent, dan is dit voor jou”, vervolgde hij. “Maar als je niet in nood bent, dan is dit voor jou om het door te geven. Jij kunt er iemand mee zegenen van wie alleen jij weet dat diegene het nodig heeft.”

Eades zei dat het gebaar van zondag een poging was om “radicale vrijgevigheid” te inspireren; een Bijbels gebod dat volgens hem door de vroege kerk werd uitgeleefd.

“We weerspiegelen de radicale vrijgevigheid die ons is voorgeleefd”, zei hij. “Had God door het geven van Zijn enige Zoon ons nog meer kunnen geven? Hij gaf ons het bloed van Jezus – het meest waardevolle goed in het hele universum.

Rentmeester
Dus als we het hebben over radicale vrijgevigheid, betekent het eigenlijk alleen maar rentmeester zijn van wat God ons al heeft gegeven. We willen een volk zijn dat bekend staat om zijn radicale vrijgevigheid. Een volk dat erom bekend staat dat we God op de eerste plaats stellen op elk gebied van ons leven … inclusief onze financiën”, besloot hij.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen