Tiener 49 dagen op zee verdwaald, maar overleefde door Bijbel te lezen

Aldi Adilang, een 19-jarige Indonesische tiener, overwoog zelfmoord te plegen nadat hij zeven weken verdwaald was op zee. Uiteindelijk besloot hij voor zijn leven te vechten door zich tot de Bijbel te wenden en te bidden.

Adilang werkte op 19 juli als lamphouder op een rampong, een drijvende visval. Totdat de ligplaatsen knapten. Hij dreef kilometers over de Stille Oceaan richting Guam, hulpeloos zonder peddel en zonder motor. Zo kon hij niet de richting van de visval bepalen.

Bijbel
Zijn voedselvoorraad raakte na een paar dagen op en hij werd gedwongen om hout uit de hut van de visval te verbranden om vis te koken die hij uit de oceaan had gevangen. Hij had ook geen water meer, dus om te overleven dronk hij zeewater dat door zijn kleren werd gefilterd.

Nadat ongeveer tien schepen waren gepasseerd zonder hem op te merken, voelde hij zich hopeloos en bereikte hij een breekpunt. Hij was van plan om zelfmoord te plegen door in de oceaan te springen, maar herinnerde zich het advies van zijn ouders: zich tot God wenden in tijden van lijden. Hij las de Bijbel die bij hem in de visfuik lag en bad tot God.

Redding
Op 31 augustus passeerde MV Arpeggio, een vrachtschip met bestemming Japan, de visval en merkte Adilang op. De reddingsmissie was niet zo eenvoudig omdat de boot zo groot was dat als je in de buurt van de visval kwam, deze kon kapseizen. Zijn nachtmerrie eindigde toen Adilang besloot in de oceaan te springen en de vrachtbemanning hem met een touw op het schip trok.

Adilang werd naar Japan gebracht, waar hij werd ondergebracht door het consulaat van Indonesië.

Het getuigenis van Adilang laat ons zien dat God ons kan redden, zelfs van onze meest pijnlijke beproevingen, als we ons vertrouwen stellen in Zijn Woord.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen