Tienerevent ‘Momentum’ helpt tieners om God zelf te ervaren: “Persoonlijke ervaringen belangrijk om enthousiast te blijven in het geloof”

Samuël Boujadi groeide op als christen, maar werd pas écht enthousiast toen hij op zijn zeventiende via een docu ontdekte dat God ook in Nederland, in deze tijd krachtig werkt door wonderen en tekenen. Hij begon toen zelf ook voor mensen te bidden. Deze passie brengt hij graag over op jonge mensen. “Veel tieners die christelijk zijn opgevoed, hebben nooit een ervaring met God gehad. Elke keer als tieners Gods kracht ontdekken, zie ik hoe dat hen verandert.” Vanuit deze passie organiseert Samuël samen met zijn vrienden Daniël en Baruch op 3 oktober aanstaande het tienerevent ‘Momentum’. Het doel is om tieners aangeraakt te zien worden door de kracht van God.

Tieners in de leeftijd van 14-17 jaar zijn uitgenodigd. Samuel vertelt: “Wat je bij veel kerkelijke tieners ziet is dat ze jarenlang meegenomen zijn naar de kerk, maar de persoonlijke ervaring met God missen. Het gevaar is vervolgens dat ze er geen zin meer in hebben, of twijfelen of er wel een God is.” 

“Ik geloof wel dat ze ten diepste hongerig zijn naar God, maar ze hebben weinig voorbeelden in hun omgeving.”

“Ik geloof wel dat ze ten diepste hongerig zijn naar God, maar ze hebben weinig voorbeelden in hun omgeving. Ze kennen geen plekken waar het normaal is dat zieken genezen, depressies verdwijnen of mensen profeteren.”

God dichtbij
Samuël herkent dat uit zijn eigen leven. “Ik ben altijd wel naar de kerk gegaan en heb ook een godsbesef gehad. Ik geloofde in God en had ook wel honger naar Diegene in de hemel. Maar het veranderde pas echt toen ik op mijn zeventiende zelf werd aangeraakt door Gods liefde en vanaf toen ook begon te zien hoe mensen genezen werden. Dat wekte een honger bij mij op om ook het koninkrijk met kracht te zien komen op aarde. Net zoals je dat zag in het Nieuwe Testament. Het Nieuwe Testament kwam ineens veel dichterbij. Ik besefte weer: het is niet ‘God ver weg’, maar ‘Emmanuel, God met ons.’”

Samuel vertelt wat er op het event zal gebeuren. “Het zal een dag zijn met veel aanbidding, waarbij we twee toffe bands hebben, waaronder Loft Worship. Ook worden er preken gehouden door Jarno van Dijk en Luuk Salomons. De focus is wat God op die dag wil doen. We bieden ruimte voor de beweging van Gods Geest onder de tieners.”

“We geloven in een atmosfeer waarin alles mogelijk is. God kun je niet in een box stoppen. We verlangen ernaar dat God z’n gang gaat: misschien wel door iedereen krachtig aan te raken, of met een moment van diepe bekering, of wonderen. We bieden ruimte waar de hemel de aarde kan raken.”

Gebeurtenissen
Samuel vertelt wat hij zoal gezien heeft op dergelijke events. “We mochten bijvoorbeeld een keer bidden voor meisjes van 14/15 jaar, die sterk aangeraakt werden en ook niet meer op hun benen konden blijven staan. Eén van de meiden stond op en ze had natte handen, wat duidelijk geen zweet bleek.” Samuël gelooft dat dit olie was, die God op haar handen heeft geplaatst. Hij vertelt hoe hetzelfde meisje de volgende dag ook toonde hoe nu ook vloeistof uit haar voeten kwam, wat volgens hem ook duidelijk te maken had met olie.

“We hebben ook gezien hoe tieners bevrijd werden van depressie, of tieners die voor het eerst iemand konden vergeven.”

“We hebben ook gezien hoe tieners bevrijd werden van depressie, of tieners die voor het eerst iemand konden vergeven. Dit soort dingen zien we trouwens ook op straat.”

Terwijl veel events een beperkte bewegingsvrijheid hebben vanwege corona, geldt dat niet voor tienerevents. Voor mensen onder de achttien gelden deze regels namelijk niet. “Dat is heel erg tof. Juist nu ze misschien heimwee hebben naar de EO-Jongerendag, of andere grote events, kunnen ze dat hier wel gewoon meemaken.”

“Wat ze in het kort kunnen verwachten? Er staat hen een vol programma te wachten. We bieden ruimte om tieners te activeren in het geloof, voor elkaar te laten bidden en te oefenen in de gaven van de Geest. Daarnaast ontmoet je vooral heel veel nieuwe tieners die ook van Jezus houden. Er zullen ook foodtrucks aanwezig zijn. We hebben zelf geloof voor 250 tieners die zullen komen.”

Aanmelden voor Momentum kan via: https://www.jouwmomentum.nl/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen