Tim Keller bij Loving the city: “Help en dien stadsbewoners in woord en daad”

Dinsdag 25 mei begon de conferentie ‘Loving the city’ die drie dagen duurt. De conferentie, georganiseerd door het netwerk City to City Europe, vindt plaats in Londen, maar kan ook via livestream worden bekeken, meldt het Reformatorisch Dagblad. 

Tim Keller, predikant uit New York, sprak op de eerste dag over hoe belangrijk het is dat een voorganger houdt van de stad waar hij werkt. Het gaat er niet alleen om een kerk te leiden, maar om een liefde voor de stad in het algemeen te hebben. Welke mensen wonen er, wat doen ze, wat gebeurt er in de stad en wat maakt dat de stad anders is dan een andere? Het gaat erom de mensen in de stad “te helpen en te dienen in woord en daad.”

Hij wijst er ook op om niet zozeer gericht te zijn op wat kerken anders maakt van elkaar, maar vooral te kijken naar hoe er bruggen gebouwd kunnen worden, gebaseerd op het Evangelie.

Ds. Tim Vreugdenhil uit Amsterdam sprak dezelfde dag over hoe steden in Europa geseculariseerd zijn en hoe dat beeld van de steden hardnekkig in het geheugen van de mensen blijft bestaan. Hij moedigde aan om nieuwe manieren te vinden om mensen bereiken. Om bijvoorbeeld niet zozeer gericht te zijn op de vraag of God wel of niet bestaat, maar meer nadruk te leggen op Wie Jezus is. “Vertel het verhaal van Zijn leven.” 

Bron: https://www.rd.nl/artikel/928776-keller-prediker-moet-van-zijn-stad-houden

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen