Tim Keller geeft updates over zijn strijd tegen kanker: “God heeft door uw gebeden gewerkt”

De christelijke auteur Tim Keller gaf vorige week een update over zijn strijd tegen kanker. Hij bedankte iedereen die voor zijn genezing had gebeden en vertelde dat zijn tumoren aanzienlijk zijn afgenomen. Hij noemde gebeden en chemotherapie de belangrijkste redenen voor de gezondheidsverbetering.

De voormalige senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan onthulde zijn toestand op zijn Twitter-account. Hij schreef dat zijn update een manier is om God te eren, en de vele mensen die trouw voor hem baden.

“Ik wil God eren, en de velen die zo trouw voor me hebben gebeden tijdens mijn behandeling voor alvleesklierkanker, die afgelopen mei 2020 startte”, zei hij.

Tim vertelde dat hij 14 chemotherapiebeurten had ondergaan en slechts milde bijwerkingen had. Hij reageerde goed op zijn medicatie. Dus de dokter gaf hem toen een minder agressieve (en minder fysiek schadelijke) chemotherapie.

“De eerste twee scans toonden elk een significante afname in grootte en aantal tumoren aan”

De 70-jarige auteur zei dat hij sinds mei drie CT-scans heeft gehad. “De eerste twee scans toonden elk een significante afname in grootte en aantal tumoren aan”, merkte hij op.

Een andere scan toonde aan dat in een gebied waar eerder talloze knobbeltjes verschenen, er nu geen knobbels meer zichtbaar zijn.

God werkt door de gebeden
Hij voegde eraan toe: “Ik heb nog steeds kanker, maar het gaat nu veel beter. Dus we zijn verheugd dat God door uw gebeden en chemotherapie heeft gewerkt om zo veel te bereiken.”

“Wat de toekomst inhoudt, weet ik niet, maar we zullen Zijn plan blijven vertrouwen en ons leven in Zijn handen leggen.”

Ondanks zijn situatie is Tim Keller nog steeds actief in de bediening. Hij blijft schrijven en spreken via zijn digitale platform om anderen te dienen en aan te moedigen. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen