Todd White: “Tongentaal laadt je geestelijke batterij op”

In de onderstaande video vertelt evangelist Todd White over de kracht van tongentaal. Hij legt uit dat we ons er niet ‘te slim’ voor moeten voelen. “Als de God die veel slimmer is zegt dat tongentaal deel is van ‘het programma’, dan mag jouw intelligentie het niet in de weg staan.” Hij vertelt dat tongentaal ‘je batterij oplaadt.’

“Tongentaal is een van de meest omstreden dingen in het lichaam van Christus. Het is ‘zinloos’ voor je verstand, maar het bouwt je Geest op. Je hebt een probleem als je te slim bent voor God.”

Efeze
“Het is zo belangrijk. In Efeze zegt Paulus dat hij altijd in de Geest bad. En als Jezus erover sprak, dan moeten wij het ook doen.”

“Ik begin elke morgen minimaal twintig minuten in tongen te bidden. Ik merk dat het mijn batterij oplaadt. In plaats van je dag te starten met koffie, kun je je dag beginnen met tongentaal. Ik wil het liefst een uur per dag in tongen bidden. Ik heb het nodig.”

“Als ik voor mensen bid op straat of in de supermarkten, dan moet ik bidden in de Geest. Zo word ik versterkt en richting ik mijn aandacht naar de Vader.”

Batterij
Todd White vertelt dat het ‘zijn batterij’ oplaadt. “Zoals Paulus zegt in 1 Korinthe 14, bouwt tongentaal ‘je geestelijke mens’ op. Het is voor mij alsof ik mijn batterij oplaadt. Als ik in tongen heb gebeden, ben ik bekrachtigd en meer scherp.”

Bekijk hier de video:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen