Troy en Gaby kwamen in 2020 tot geloof: “Reiki hielp ons niet, maar Jezus wel”

Troy Broos en zijn vrouw Gaby leefden heel lang zonder God en beleefden zware tijden. Het bedrijf van Troy ging failliet en door een fout met medicatie in het ziekenhuis kwam Gaby in een rolstoel terecht. Al haar spierweefsel was afgebroken, waardoor ze niet meer fatsoenlijk kon lopen. “ Er waren weken bij dat ik haar uit de auto moest trekken, omdat ze niet meer wilde leven. Ze wilde tegen een boom aan rijden, omdat ze het niet meer zag zitten.”

Troy: ” Onze wandel met de Heer begon medio 2020. Gaby kwam eind 2019 in het ziekenhuis te liggen en uiteindelijk door verkeerde medicatie kwam ze in een rolstoel te zitten. Haar spierweefsel was dusdanig aangetast dat ze niet meer dan tien stappen kon zetten. Ik had een eigen bedrijf en de kosten liepen maar door en er kwam niks binnen. Dat betekende het einde van mijn onderneming.”

Occulte zaken
Troy en Gaby doken in het occulte om een oplossing te zoeken voor de tegenspoed. Troy: “we gingen opzoek naar een oplossing voor de lichamelijke problematiek van Gaby en kwamen bij allerlei occulte zaken uit zoals reiki-chakratherapie en magnetiseren. Maar in plaats van een oplossing te vinden werden de problemen alleen maar erger.”

Op een dag kwam er een kennis langs bij Troy en Gaby en vroeg totaal uit het niets: “Hebben jullie een Bijbel in huis?” Troy: “We gaven aan dat we geen Bijbel hadden en de kennis zei vervolgens dat hij het op zijn hart had om voor ons een bijbel te kopen. In het begin keken wij er alleen maar naar zonder het echt te lezen.” Na lang wikken en wegen besloten ze toch naar een christelijke gemeente te gaan, waar ze ook tot geloof zijn gekomen. De voorganger vroeg op een dag aan Gaby: ‘Mogen we voor je bidden?’

“wij dachten ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, we hadden inmiddels ook al alles geprobeerd en door het ziekenhuis was al verteld dat ze er mee moest leren leven”


Een nieuw leven in Christus
Ze werd gezalfd en de Heere Jezus Christus genas haar. De rolstoel was niet meer nodig! Troy: “nadat er handen opgelegd zijn is Gaby compleet genezen en dat was het moment van onze radicale bekering tot Jezus christus”. Troy vertelt verder: “we begonnen de Bijbel te lezen en merkte eigenlijk dat wat we lazen en wat we zagen in de kerk niet met elkaar strookte en besloten om te gaan doen wat er stond. Maar er was nog een probleem we wilden gedoopt worden maar dat werd telkens uitgesteld door corona tot een groep broeders en zusters het op hun hart kregen om ons mee te nemen naar een meer.

Hier zijn wij gestorven met Christus en met Hem opgestaan en gerechtvaardigd in Zijn Naam. Vanaf dat moment veranderde ons leven compleet. We ervoeren een diepe intimiteit met de Heer en onze relatie werd compleet vernieuwd en wonderen en tekenen begonnen ons te volgen zoals beschreven staat in Markus 16:17″.

Troy en Gaby zijn inmiddels leiders van een huisgroep in Tilburg verbonden aan House of Miracles. Ze willen zoveel mogelijk God gehoorzamen en leven zoals de apostelen uit Handelingen.

Voor meer info zie:

https://www.houseofmiracles.church/wie-we-zijn

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen