Trump roept Amerikanen bij ‘9/11-event’ op om te bidden: “Ultieme antwoord op al het kwaad”

Voormalig president Donald Trump drong er bij de Amerikanen op aan om voor onze natie te bidden ter ere van de mannen en vrouwen die omkwamen tijdens de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Trump sprak de natie zaterdag toe in een opgenomen video die werd uitgezonden tijdens het gebedsevenement "Let Us Worship" van Sean Feucht in de National Mall.

Trump blijft nog altijd ongekend populair bij evangelicalen. Terwijl hij niet het prototype 'keurige christen' is, is zijn sympathie voor de kerk en het christendom vrij consisten. Sean Feucht nodigde ook president Biden, en ex-presidenten George W. Bush, en Barack Obama ook uit om mee te bidden. Echter was Trump de enige met een (positieve) response.

Ultieme antwoord
Amerikaanse christelijke media als CBN, behandelden de speech van Trump uitgebreid. Trump vertelde: "Het ultieme antwoord op het kwaad dat we vandaag zien, is dat duizenden Amerikanen samenkomen in de Mall om te bidden voor onze geliefde natie en om voor elkaar te bidden."

"Amerika is een natie die wordt gesterkt en ondersteund door God en de gebeden van al Zijn kinderen. Uw geloof is een kracht die onze vijanden nooit, nooit kunnen doven", zei hij. "Uw liefde voor God, familie en land is krachtiger dan de haat, boosaardigheid of minachting van elke tegenstander." 

"Dus als we ons die Amerikanen herinneren die we twee decennia geleden verloren, keren we keer op keer terug naar hetzelfde eenvoudige gebed dat werd gehoord echoënd over ons hele land in de dagen na de aanslagen van 11 september."

Bekijk hier zijn boodschap:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen