TV-presentator op Radio 1 over Nederlandse openluchtdiensten: “Ze willen Jezus aan de man brengen”

In het Radio1-programma Stax&Toine werd TV-presentator Danny Ghosen geïnterviewd over openluchtdiensten in Nederland. Met zijn programma ‘Danny op straat’ maakt hij hier een programma over wat vanavond wordt uitgezonden.

Presentatrice Dionne Stax vertelt dat de diensten sinds maart erg populair zijn en dat genootschappen massaal in de buitenlucht samenkomen. Ghosen vertelt hoe hij hen op het spoor kwam.

“We kregen signalen van mensen die vertelden dat dit in opkomst is. Toen kwamen we bij 1Life uit Vriezenveen uit, een groeiende organisatie die grote openluchtdiensten organiseert waar gezongen wordt. Daar komen mensen op af.”

Evangeliseren
Hij typeert wat dit voor groep is. “Ze evangeliseren wel. Het is een evangelische groep die Jezus Christus volgt en de boodschap bij de man wil brengen, en de man bij Jezus Christus.”

“Jezus Chrstus, dat staat centraal! Ze willen deze missie koste wat het kost doorzetten”

Toch wilde 1Life niet dat het programma kwam filmen bij hun samenkomst. “Nee, dat mocht niet. Ze waren een beetje bang dat het programma gevolgen zou hebben voor hun samenkomsten. Ze vonden hun missie belangrijker dan het programma.”

“Desondanks houden ze zich wel goed aan de regels en doen ze niets illegaal.”

Jezus Christus
Op de vraag wat deze mensen drijft, is Ghosen duidelijk. “Jezus Christus, die staat centraal! Ze willen deze missie koste wat het kost doorzetten, binnen de regels van de overheid.”

Klik hier om het fragment terug te luisteren.

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

Familie Toet traint Nederlandse christenen in Braziliaanse sloppenwijken: “Sommigen zien voor het eerst een wonder gebeuren”

Evangelisten Johan en Brenda Toet verblijven sinds 2016 een deel van hun leven in Brazilië. Terwijl ze zelf veel gezinnen helpen en...

Hoe een Utrechtse straatevangelist Elda uit een gitzwarte periode hielp komen

Elda Celaj maakte in april 2019 iets verschrikkelijks mee: haar vriend stapte uit het leven. Het was een harde klap voor haar...

Openluchtdienst in Nunspeet vanuit de hele regio bezocht

In Nunspeet verzamelden zich zondagavond meer dan tweehonderd mensen voor een grote openluchtdienst onder leiding van Hans Maat. Met behulp van vuurkorven...