Tweede afzettingsprocedure tegen Trump, Republikeinen vrezen escalatie

Het Huis van Afgevaardigden stemde woensdag in met het starten van een tweede impeachment-procedure tegen Donald Trump. Zijn Democratische tegenstanders proberen hem nog snel af te zetten, omdat hij dan grondwettelijk niet meer een tweede termijn mag krijgen.

Bij de Democraten was geen twijfel over de vraag of president Trump afgezet moet worden. “We weten dat de president van de Verenigde Staten aanzette tot deze opstand, deze gewapende rebellie, tegen ons land”, zo zei de Democratische leider Nancy Pelosi. “Hij moet gaan. Hij is een duidelijk gevaar voor dit land waar we van houden.”

De Democraten willen Trump afzetten omdat Trump voor de rellen in het Capitool tegen zijn supporters zei dat ‘we keihard moeten vechten, omdat we anders geen land meer hebben’. Ze vinden dat Trump degene is die de rellen heeft aangestuurd.

Afkeuren
De Republikeinse leider in het Huis, Kevin McCarthy vindt wel dat Trump ‘verantwoordelijkheid draagt’ voor de bestorming. “Hij had meteen de rellen af moeten keuren.” Maar zo’n snelle afzettingsprocedure vindt hij te gehaast. “Het zou een fout zijn om de president te impeachen in zo’n kort tijdsbestek.”

Bovendien vindt hij dat een impeachment voor verdere verdeling en onrust zorgt in de Verenigde Staten. Zo laaien de vlammen verder op.

Christenen
Veel conservatieve Amerikaanse christenen menen echter dat er meer achter zit. Volgens de prominente profeet Lance Wallnau is Trump een groot gevaar voor de zittende elite en zoekt men naar mogelijkheden om hem voor goed ‘op te ruimen’.

Het blijven hoe dan ook nog spannende dagen in de Amerikaanse politiek.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen