Twitter-censuur richt zich nu op het gezin en beschuldigt organisaties van ‘hatelijk gedrag’

Aanvallen op de vrijheid van meningsuiting door grote technologiebedrijven zijn verder geëscaleerd tot een volledige campagne. De christelijke organisatie ‘Daily Citizen’ kraakte een kritische noot over het ‘transgenderbeleid’ van president Biden en het account werd direct gecensureerd. De christelijke zender CBN meldt dat twitter inmiddels consequent uitingen verwijdert die opkomen voor het traditionele gezin.

De post van ‘Daily Citizen’ werd verwijderd onder de noemer ‘hatelijke inhoud’.

De Daily Citizen tweette op 19 januari een citaat uit één van zijn artikelen waarin werd erkend dat de regering-Biden een transgendervrouw had aangesteld als adjunct-secretaris voor gezondheid bij het ministerie van Gezondheid.

De tweet luidde: “Dr. Levine is een transgendervrouw, dat wil zeggen een man die gelooft dat hij een vrouw is.” Daily voerde aan dat de opmerking eenvoudigweg definieerde wat een transgendervrouw is en niets te maken had met Levines ‘trans’-identificatie.

Twitter schreef in een e-mail: “Hallo The Daily Citizen, je account, @FocusCitizen is vergrendeld wegens het overtreden van de Twitter-regels. Specifiek voor: het overtreden van onze regels tegen hatelijk gedrag. Je mag geen geweld promoten tegen, bedreigen of andere mensen lastigvallen op de basis van ras, etniciteit, nationale afkomst, seksuele geaardheid, geslacht, genderidentiteit, religieuze overtuiging, leeftijd, handicap of ernstige ziekte.”

In beroep
Twitter drong er bij de organisatie op aan de tweet te verwijderen of in beroep te gaan tegen de beslissing. Daily Citizen stuurde toen een brief naar het platform met het verzoek om uitleg voor hun actie.

“Talloze kanalen berichtten over de benoeming van Levine – waaronder het Witte Huis van president Biden – en merkten dr. Levins transgenderidentificatie op”, luidt de brief. “Veel van de artikelen en tweets legden uit dat Dr. Levin als man geboren was, geloofden dat hij echt een vrouw was, een operatie had ondergaan en andere geslachtshormonen had, en zich nu identificeert als een vrouw.”

“Onze tweet promoot geen geweld tegen, bedreigt of kwelt Dr. Levine niet”, vervolgde ze. “Toch zijn we zeer verbaasd over hoe het verkeerd werd geïnterpreteerd. We legden onze lezers eenvoudig de uitspraak uit en definieerden wat transgendervrouwen zijn – degenen die geboren zijn als man en die denken dat ze een vrouw zijn, ongeacht of ze andere geslachtshormonen of operaties hebben gehad.”

“We zijn van mening dat het blokkeren van deze tweet door Twitter en het blokkeren van ons account ‘Focus on the Family’s’ The Daily Citizen discrimineert op basis van onze religieuze overtuiging. The Daily Citizen betwist Twitter’s karakterisering van onze boodschap en gaat in beroep tegen deze beslissing.”

Twitter hield vol dat hun ondersteuningsteam de tweet als een overtreding beschouwde en hun beslissing niet zou terugdraaien.

Militair beleid
Nog maar een paar dagen geleden schorste Facebook de christelijke geleerde Robert A.J. Gagnon gedurende 24 uur omdat hij het publiekelijk oneens was met de transgender-ideologie en met het transgender militaire beleid van president Joe Biden.

Facebook beweerde dat Gagnons kritiek op de door de overheid opgelegde ideologie in strijd was met de “gemeenschapsnormen voor geweld en opruiing” van het platform, aldus pjmedia.com.

De beweging van de ‘cancel culture’ heeft invloed op tal van conservatieven, republikeinen en christelijke bedieningen. CBN News meldde eerder dat Twitter, Facebook en Instagram berichten met video’s van prijs en aanbidding met lofleider Sean Feucht censureerden.

CBN wijst op de hypocrisie van Twitter, die weigerde om pornografische afbeeldingen en video’s van een tiener-slachtoffer van sekshandel te verwijderen, daarbij verwijzend naar het feit dat het een onderzoek naar het materiaal “geen schending” van het “beleid” van het bedrijf vond.

Vorige maand werd een federale rechtszaak aangespannen door het slachtoffer en zijn moeder beweerde dat Twitter winst had gemaakt met de beledigende inhoud. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen