Uitzonderlijk: Messiaanse Jood die in IDF dient, wordt geprezen in media in Jeruzalem!

Door: Ron Cantor

De Messiaans/christelijke nieuwssite Kehila News berichtte deze week over een 22-jarige eerste luitenant van de Israel Defense Forces. De Jeruzalemse krant MynetJerusalem prees hem en noemde hem een ‘lokale trots’. Dat soldaten die in de IDF dienen in de krant worden geprezen, gebeurt wel vaker. Wat uitzonderlijk is, is dat de krant erkende en benoemde dat deze soldaat een Messiaanse Jood is. Dit is iets wat Israëlische media zelden of nooit doen!

Hoewel de meeste Messiaanse Joden meteen na de middelbare school in het leger dienen, weet het grootste deel van de Israëlische bevolking – behalve de ultra-religieuzen – heel weinig over ons. Dat komt door het kleine aantal Messiaanse Joden in Israël.

Uit veiligheidsoverwegingen gaf de krant uit Jeruzalem de volledige naam van de jonge officier niet. Zijn geloof werd terloops genoemd. Maar in een artikel op de website van de Israëlische luchtmacht vertelde de jonge man, M., meer details.

Hij werd geboren in Israël, maar woonde een aantal jaar in Argentinië en de VS. Hijzelf en zijn familie zijn allemaal Messiaanse Joden. Ook is hij een leider in een plaatselijke gemeente.

Ambassadeur
M. is onlangs afgestudeerd aan de opleiding onbemande luchtvaartuigen (UAV – of drone) voor operator. Hij is een ‘ambassadeur’ voor de Messiaanse gemeenschap en het Koninkrijk van Yeshua voor de militaire gemeenschap in Israël.

Mynet plaatste het artikel over zijn dienst en zijn geloof op de Mynet Facebook-pagina. Het leverde een aantal vragen op van mensen die meer wilden weten over wat de Messiaanse gemeenschap inhoudt. Bid voor M., en de honderden Messiaanse Israëli’s in het leger zoals hij, dat zij een effectieve getuige zullen zijn voor Yeshua!

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen