Urkers hangen Israëlische vlag uit

De Israëlische vlag hangt sinds afgelopen weekend op meerdere plekken op Urk. Volgens dorpskenner Jaap Bakker symboliseert het uithangen van de vlag de sterke band tussen Urk en Israël, vertelt hij tegen Omroep Flevoland. De vlaggen zijn gekocht bij de organisatie ‘Christenen voor Israël’ in Nijkerk. 

Volgens Bakker is de band tussen Urk en Israël zo sterk door de Bijbelse achtergrond van beide, maar ook door acties voor het land. Hij verklaart het uithangen van de Israëlische vlag op Urk als vreedzame steun in de rug voor Israël. Bakker vindt dat pro-Palestijnse demonstranten soms te ver gaan.

“Als de politiek gaat escaleren, dan heeft men het niet over de politiek. Nee, de demonstratie gaat dan tegen Israël en weg met de Joden. Dat krenkt het hart van de Urkers.”

Dialoog
Toch hoopt Bakker wel dat het tot een dialoog komt en dat het ook niet zal escaleren met de moslims op Urk. “Het moet in een gesprek met elkaar, dus laat die vlaggen een teken zijn van: hij hangt hier en als u ons wilt spreken, kom in gesprek om een vreedzame oplossing te krijgen. Zo zie ik het tenminste.”

Klik hier om de video te bekijken.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen