Utrechtse kerk bidt álle 168 uren per week en ziet veel vrucht: “Bidden is wijs, want God is wijzer dan wij”

De Utrechtse kerk Best Life Church, geleid door Paul en Irma van der Boom, kent de immense kracht van het gebed. Ze bidden elk uur van de week, in totaal 168 uren per week en zien geweldige vrucht. “Als je vasthoudend bidt, is je leven vol met doorbraken en wonderen. Het is voor jezelf een geestelijke douche, maar je ziet ook hoe God zijn beloften houdt en gééft waar je om vraagt.” De kerk doopt jaarlijks velen nieuwe bekeerlingen en ziet levens radicaal veranderen. ‘‘We hebben de laatste tijd veel mensen Jezus zien vinden, waarvan er velen suicidaal waren.

Elk uur in de week wordt er in Best Life Church gebeden. Ze hebben een speciale kalender waarbij mensen ingepland worden om een uur te bidden. Ook in de nachten. “We merken dat mensen heel sterk geraakt worden door de kracht van God. We staan samen op de bres voor de gemeente en het land.”

“We merken dat mensen heel sterk geraakt worden door de kracht van God.”

De passie van Paul van der Boom begon toen hij een boek van de Navigators kreeg, dat heet ‘Voor anderen leven’. Het gaat over een man die wekelijks de bergen in ging om met een maatje te bidden. Hij zag hele bijzondere uitkomsten. “Toen dacht ik: dat kan ik ook.” 

Het begon met een collega van de school waar hij lesgaf en daar kwamen bijzondere initiatieven uit voort, waaronder een grote evangelisatiecampagne op de lerarenopleiding waar hij studeerde. Ook Paul zijn gebed om een vrouw zou verhoord worden.

Irma
De vrouw die Paul op het oog had, was Irma. Die was echter niet met het geloof bezig. Maar doordat Paul met zijn gebedsmaatje steeds bad dat God haar zou aanraken, achtervolgde God haar met Zijn liefde. Ze merkte op een gegeven moment dat God als het ware vòòr haar stond: “Ik kwam plotseling overal het evangelie tegen, ik hoorde steeds over God en Jezus. Tot ik zelfs op mijn bed ging liggen met mijn kussen op mijn hoofd en zei: ‘Ik wil het niet meer horen..!’”

Toch ontstond er in de loop der tijd bij Irma een honger naar God, die er uiteindelijk toe leidde dat ze zich – na het vurige bidden van Paul – overgaf aan God. “Ik ging ook om de Heilige Geest en om de tongentaal bidden. En ik was hele nachten voor mijn familie aan het bidden. Er zit een enorme kracht in gebed, het is fantastisch om te bidden!”

Discipline
Paul vertelt dat discipline wel een belangrijk onderdeel is. “Ik heb ook niet altijd zin om om 5 uur ’s ochtends te bidden, of middenin de nacht. Maar als je je disciplineert, dan komt de zalving en de vrijheid. Je wilt ook doorbidden, want je ziet wat het de vorige keren al heeft uitgewerkt.”

“We hebben in onze kerk de laatste maanden van tien tot twaalf mensen gehoord die suïcidaal waren, maar allemaal beter zijn geworden omdat ze Jezus ontmoet hebben.”

“Het is ook slimmer om te bidden, want God is slimmer dan wij. God is veel wijzer. Niet veel mensen hebben dat ontdekt, of wilden de prijs er niet voor betalen. Het leven wordt zo een stuk leuker. Overal ter wereld valt de boel in elkaar, maar bij God is er rust.”

Irma voegt toe: “De Bijbel zegt dat je beter een dag bij God kunt zijn, dan duizend elders. Als je eenmaal proeft hoe liefdevol God is, dat is het allerbelangrijkste. Alles verkopen om die ene parel te vinden. Dat is zo mooi.”

“Je gaat God aanroepen en de heerlijkheid komt, de lasten en zorgen gaan weg. Het is een geestelijke douche. Je wordt blij, je houdt weer van de mensen en je gaat niet gebukt onder zorgen.”

“Als je zo’n bidstond hebt, dan voel je de heerlijkheid van God”, zegt Paul. “Je gaat God aanroepen en de heerlijkheid komt, de lasten en zorgen gaan weg. Het is een geestelijke douche. Je wordt blij, je houdt weer van de mensen en je gaat niet gebukt onder zorgen. In de loop der jaren vertrouw je God ook steeds sterker.”

Volharden
“Toen ik met een vriend bad, leerde ik ook om te volharden. Je weet ook dat de duivel niet wil dat je bidt, want dan kom je in de ‘winning mood’. De lelijke gedachten gaan weg en dat wil hij niet. Maarten Luther zei: ‘Ik bid een uur, maar als ik druk ben bid ik twee uur.'”

“Als God zegt dat je links moet in plaats van rechts, dan kun je beter naar links gaan. Want daar ligt succes. Daar is genezing en bescherming; allemaal voorzieningen omdat je dichtbij God bent.”

“Ik ben nu 64 jaar en ik kan zeggen dat ik in alle opzichten gezegend ben. God is zo goed!”

Paul en Irma vertellen in de onderstaande video het hele verhaal, inclusief de vele getuigenissen en de enorme openheid die ze juist zien in de coronatijd.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen