Vader vergeeft de man die zijn dochter doodreed: “Ik hou van je en God houdt van je”

De 6-jarige dochter van Harold kwam om bij een auto-ongeluk. In plaats van woede en wraak op de chauffeur die zijn enige dochter doodreed, reageerde hij in liefde: “Ik hou van je en God houdt van je.”

Op 16 januari 1996 werd de enige dochter van Harold McDonald, Shantaya, aangereden door een auto. Het kleine meisje liet op straat een tekening vallen die ze voor haar vader had gemaakt. Toen ze terug ging om deze op te halen, raakte een snel rijdende auto haar en reed door. Helaas kostte dit het leven van Shantaya. Toen Harold hoorde dat zijn dochter was overleden, rouwde hij in diepe wanhoop. Zijn reactie op de chauffeur die zijn dochter doodreed, verraste echter de hele gemeenschap

“Ik wilde god behagen. wat ik ook kan doen om dat voorbeeld te zijn, ik was bereid het te doen, ook al deed het pijn. Ik was bereid om te vergeven.”

Reageren in liefde

“Ik wilde God behagen. En wat ik ook kan doen om dat voorbeeld te zijn”, zei hij. “Ik was bereid om het te doen, ook al deed het pijn. Ik was bereid om te vergeven.” Toen verslaggevers vroegen welke boodschap hij wilde geven aan de persoon verantwoordelijk voor de dood van zijn dochter, raakte zijn reactie iedereen. Harold smeekte de chauffeur om zichzelf aan te geven en zei: “Ik hou van je en God houdt van je.”

Vergiffenis

De volgende dag gaf Mandrell zichzelf aan bij de politie en Harold deed geen aangifte. Nadat de autoriteiten de 18-jarige hadden vrijgelaten, bezocht Harold de jongeman de volgende dag. Mandrell vroeg oprecht om Harolds vergeving, huilend en berouwvol voor wat hij had gedaan. De vader omhelsde de jongeman en bad met de man die zijn dochter had doodgereden.

“Vergeving was niet voor Mandrell. Het was voor mij. En het begon meteen met het genezingsproces”, zo benadrukte Harold. Voor hem was het voldoende dat hij voor velen een voorbeeld werd van hoe ze moesten vergeven, genade en liefde moesten geven, zelfs te midden van pijn en verdriet.

“God kan je genezen en vrijzetten van alle worstelingen, alle pijn en hartzeer. Je moet erop vertrouwen dat god in controle is.”

Tegenwoordig geeft hij de mensen in zijn kapperszaak niet alleen een knipbeurt maar ook counseling voor degenen die worstelen met vergeving. Samen met zijn vrouw host hij een wekelijkse radioshow waar ze getrouwde stellen bedienen. Ze schreven samen ook een boek over Harolds reis naar vergeving, die leidde tot zijn volledige genezing. “God kan je genezen en je vrijzetten van alle worstelingen, alle pijn en hartzeer. Je moet erop vertrouwen dat God in controle is.”

Dit artikel is oorspronkelijk geplaatst op Godtv en lees je hier terug: https://godtv.com/message-killed-daughter-love/

Kijk hier hoe God de ondragelijke herinnering van Harold in een prachtig verhaal veranderde.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen