Vakantie, maar toch…

Corona (bijna) voorbij, vakanties beginnen, vrijheid weer in zicht! Opluchting na bijna anderhalf jaar, even op adem komen met vrienden, gezin en familie. Ontspannen, gesprekken, vrij zijn! 

Tekst: Cees van Beek

Wij zagen die opluchting op de gezichten van jong en oud toen wij twee weken geleden, ’s zaterdags, op het Unieplein in Kampen stonden met de caravan en daarop de boodschap “Alleen Jezus maakt vrij!” Wij kregen daarover veel gesprekken. Het bleek dat niet iedereen even blij was, op een of andere manier geen rust daar ‘deep down’. Zo gaat het in het leven, je doet je best, grijpt naar geluk maar dat lijkt wel los zand. Na verloop van tijd glipt het tussen je vingers door en sta je met lege handen. Dan grijpt je naar een ander geluk dat je denkt gevonden te hebben. Maar ook dat glipt tussen je vingers door. Dan opnieuw een hand vol: een nieuwe auto, meer verkopen, andere studie, nieuwe baan, betere meditatietechniek, een andere partner, nieuwe vriend(in), duurder huis, een  boot. En toch vult dat niet de leegte in je ziel. Meer Bijbellezen en kerkgaan, meer bidden, vrijwilligerswerk en goeddoen helpen ook niet en leveren géén innerlijke vrede op.

Dit doet mij terugdenken aan het jaar 2007 toen ik rond deze tijd op vakantie ging. Van binnen hopeloos want ik zocht dat blijvende geluk dat ik maar niet vinden kon. En dat terwijl Jezus drie weken ervoor op de deur van mijn hart geklopt had en vroeg of Hij naar binnen mocht. Ik deed mijn werk en alles wat er van mij verwacht werd maar ik was van binnen helemaal van streek: “Waar zat die deurknop nu toch?” Zo kwam ik aan op “La Draille“, een vakantiepark in Frankrijk.

Daar ontmoette ik dominee Bottenbley en legde hem mijn jarenlange zoektocht voor: “Ik zoek Jezus maar kan Hem niet vinden”. Wij kregen een gesprek dat eindigde met een gebed, diep vanuit mijn hart: “O God wees mijn zondaar genadig. Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp!” Daarna veranderde alles, angst voor de dood weg, eeuwig leven, vrede met God en rust voor mijn ziel, verkeerde verlangens en verslavingen weg! En… sindsdien weet ik, dat als ik dit leven verlaat, ik voorgoed naar Jezus ga.

Als je ook dat blijvende eeuwige geluk zoekt en erover wilt spreken, kom gerust langs op de weekmarkt in Genemuiden. Of mail mij op levendenstromendwater@gmail.com  Of bel of app op 06-51046981. Afbeelding met toestemming van Ain Vares (www.ainvaresart.com). Evangelist Cees van Beek uit Genemuiden van de Stichting “Levend En Stromend Water”.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen